Online

In het kort

Deze online workshop voor zorgmedewerkers in de ouderenzorg geeft alle ins en outs over de BEM. De BEM ondersteunt je bij het gesprek met je cliënt over eigen beheer van medicatie. Wat kan iemand zelf? Waar is hulp bij nodig? ook bespreken we de werkwijze in je organisatie rondom dit eigen beheer.

Voor wie

Aandachtsvelders medicatieveiligheid, Beleidsmedewerkers, Kwaliteitsfunctionarissen, Teammanagers, Verpleegkundigen, Verzorgenden, Wijkverpleegkundigen

In de sectoren

Ouderenzorg, Thuiszorg

Duur

1 uur

Groepsgrootte

Maximaal 9

CanMEDS-competenties

Vakinhoudelijk handelen: 20%

Communicatie: 40%

Samenwerking: 40%

Kosten

€ 495,00 per groep (vrij van BTW)

We geven deze incompany scholing aan een groep van maximaal 9 deelnemers. Heb je interesse? Stuur dan een mail naar nascholing@ivm.nl. We nemen meteen contact met je op.

Inhoud

Tijdens deze interactieve online workshop praten we je in een uur bij over de BEM. We lichten de BEM-materialen toe. Aan de hand van voorbeelden bespreken we wanneer je de BEM kunt gebruiken en in welke BEM-categorie je een cliënt indeelt. Ook bespreken we wat je moet doen om de BEM in je organisatie te implementeren. Tijdens de online workshop is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

De workshop kan gevolgd worden door medewerkers uit één ouderenzorginstelling die werken met speciale aandacht voor medicatie en medicatieveiligheid. Enige basiskennis van deze onderwerpen is gewenst.

Resultaat

Na afloop van de workshop:

  • weet je wat de BEM is
  • weet je wanneer je de BEM moet toepassen
  • kun je de BEM-categorieën toepassen in de praktijk
  • weet je waar je aan moet denken bij implementatie of onderhoud van de BEM in je organisatie

Contact

Laatst gewijzigd op 1 juli 2022