Nascholing

In het kort

Deze online scholing heeft dezelfde inhoud en accreditatie als de Update Medicatiebeoordeling 2020 - 2021 op locatie. In een vaste groep van 9 cursisten doorloop je de scholing in 3 interactieve bijeenkomsten van ieder 2,5 uur, verdeeld over 3 weken, onder leiding van de IVM-docent.

Voor wie

Apothekers, Apotheekhoudende huisartsen

In de sectoren

Apotheek, Apotheekhoudende huisartsenpraktijk

Duur

3 x 2,5 uur

Groepsgrootte

Maximaal 9

Accreditatie

ABC 1:  in aanvraag

KNMP:  in aanvraag

Kosten

€ 329,00 (vrij van BTW)

Beschikbare data

1e sessie maandag: 5 oktober 2020, Online 09.30 - 12.00 uur IVM

2e sessie maandag: 12 oktober 2020, Online 09.30 - 12.00 uur IVM

3e sessie maandag: 19 oktober 2020, Online 09.30 - 12.00 uur IVM

Deze datum zit vol

1e sessie maandag: 16 november 2020, Online 09.30 - 12.00 uur IVM

2e sessie maandag: 23 november 2020, Online 09.30 - 12.00 uur IVM

3e sessie maandag: 30 november 2020, Online 09.30 - 12.00 uur IVM

Deze datum zit vol

1e sessie donderdag 26 november 2020, Online 10.00 - 12.30 uur IVM

2e sessie donderdag 3 december 2020, Online 10.00 - 12.30 uur IVM

3e sessie donderdag 10 december 2020, Online 10.00 - 12.30 uur IVM

Inhoud

Centraal tijdens de Update Medicatiebeoordeling staan de nieuwe ontwikkelingen in de standaarden en richtlijnen die van belang zijn bij het uitvoeren van medicatiebeoordelingen. En belangrijk onderdeel dit jaar is de module Verantwoord minderen en stoppen van medicatie. Daarnaast komen dit jaar de herziene richtlijnen angina pectoris en pijn aan de orde. We besteden verder aandacht aan een tweetal kleine aandoeningen, namelijk angio-oedeem en urticaria. Met deze actuele kennis ben je in staat je vaardigheden met betrekking tot medicatiebeoordeling nog verder aan te scherpen. En natuurlijk heb je tijdens deze bijeenkomsten ruim de gelegenheid je ervaringen uit te wisselen met je collega’s en casussen te bespreken.

Deze online Update bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur via Microsoft Teams of Zoom. De bijeenkomsten vinden plaats op een vaste dag in de week, 3 weken achter elkaar.  Je neemt deel in een vaste groep van maximaal 9 cursisten, onder leiding van de IVM-docent. 

Met een abonnement op CME-Online kun je daarna een niet-verplichte herhalingstoets maken. Deze levert je 1 extra accreditatiepunt op.

Resultaat

Na afloop van de nascholing:

  • Kun je huisartsen adviseren over verantwoord minderen en stoppen van medicatie
  • Kun je patiënten begeleiden bij het minderen en stoppen van medicatie
  • Ken je de nieuwste richtlijnen op het gebied van stabiele angina pectoris en pijn
  • Kun je adviseren bij de behandeling van pijn bij patiënten met kanker

Bijzonderheden

Deze online Update bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur via Microsoft Teams. De bijeenkomsten vinden plaats op een vaste dag in de week, 3 weken na elkaar.  Je neemt deel in een vaste groep van maximaal 9 cursisten, onder leiding van de IVM-docent. 

De benodigde materialen ontvang je per post vóór de eerste bijeenkomst. De gegevens om deel te kunnen nemen aan de online scholing ontvang je tijdig per mail. 

Contact

Laatst gewijzigd op 22 september 2020