Nascholing op locatie

In het kort

Als apotheker verleen je vrijwel zeker zorg aan cliënten met thuiszorg of een kleinschalige woonvorm. In de toch al complexe keten van farmaceutische zorg betekent dat een extra schakel. Hoe zorg je in zo'n situatie voor de best mogelijke zorg? En waar heb je allemaal rekening mee te houden?

Voor wie

Apothekers

In de sectoren

Openbare apotheek

Duur

10.00 - 15.00 uur, lunch is inbegrepen

Groepsgrootte

Maximaal 16

Kosten

€ 220,00 per persoon (vrij van BTW)

Beschikbare data

Er zijn momenteel geen data beschikbaar. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een bericht naar info@ivm.nl en om welke nascholing het gaat.

Inhoud

Als apotheker verleen je vrijwel zeker zorg aan cliënten met thuiszorg en aan cliënten in een woonzorgcentrum of een kleinschalige woonvorm. In de toch al complexe keten van farmaceutische zorg betekent dat een extra schakel. Je hebt ineens niet alleen te maken met de cliënt - en wellicht diens mantelzorgers- maar ook met zorgmedewerkers die helpen bij het gebruik van de medicatie, én met een veelheid aan regels en richtlijnen die gelden voor de betrokken zorgorganisatie.

Dat vraagt meer communicatie, meer afstemming. En natuurlijk wil je graag jouw rol als farmaceutisch deskundige waar maken. Maar hoe doe je dat? Waar moet je rekening mee houden? Hoe zorg je ervoor dat jouw deskundigheid verder reikt dan de voordeur? Op welke manier kun je de zorginstelling - en daarmee jouw cliënt - van dienst zijn met goede adviezen en werkwijzen?

De nascholing wordt gegeven door een apotheker van het IVM, die zeer ruime ervaring heeft met het begeleiden van zorgorganisaties bij alle onderdelen van het medicatieproces.

Resultaat

Na afloop van deze nascholing ben je vertrouwd met de bijzonderheden van het medicatieproces in een zorgorganisatie. Je weet welke knelpunten vaak voorkomen en welke rol je kunt spelen bij het optimaliseren voor de zorg voor jouw cliënten.

Bijzonderheden

Het |IVM bood deze nascholing eerder aan onder de naam Optimale medicatiezorg voor patiënten met (thuis)zorg.

Contact

Laatst gewijzigd op 9 november 2021