E-learning

In het kort

Met deze cursus krijgen verpleegkundigen en verzorgenden in de thuiszorg kennis en achtergronden over het gebruik van dementieremmers en psychofarmaca bij dementie. Daarmee zijn ze in staat om ongewenste effecten van het medicijngebruik tijdig te signaleren en door te geven aan de behandelend arts.

Voor wie

Verpleegkundigen, Verzorgenden

In de sectoren

Thuiszorg

Duur

2,5 uur

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V:  3 punten

Kosten

€ 17,50 (vrij van BTW)

Voeg toe aan winkelwagentje

E-learning Medicijnen bij dementie (Buurtzorg)

€ 17,50

Inhoud

Mensen met dementie gebruiken vaak medicijnen. Niet alleen middelen die de verschijnselen van dementie vertragen, maar ook psychofarmaca om onbegrepen gedrag - dat vaak met dementie gepaard gaat - te behandelen. Denkt aan angst, achterdocht, neerslachtigheid of lusteloosheid. Deze medicijnen geven vaak ongewenste effecten. Als thuiszorgmedewerker kunt u een belangrijke rol spelen door de gewenste en ongewenste effecten van medicatie te signaleren en door te geven aan de arts, zodat deze kan ingrijpen als het nodig is. Vooral bij cliënten met dementie zonder partner of mantelzorger die dagelijks over de vloer komt, is de arts afhankelijk van uw signalen. Zowel artsen als mantelzorgers geven aan dat zij het signaleren door de thuiszorg erg belangrijk vinden.

Resultaat

Na het volgen van deze cursus heeft u voldoende kennis van de medicijnen die cliënten bij dementie gebruiken om signalen van gewenste en ongewenste effecten tijdig op te merken en door te geven aan de behandelend arts. Hierdoor kunnen ongewenste situaties bij de cliënt sneller aangepakt worden waardoor de kwaliteit van leven van de cliënt verbetert.

Bijzonderheden

De prijs voor deze e-learning is exclusief voor medewerkers van Buurtzorg.

De cursus sluit af met een digitale eindtoets.

Lees voordat u gaat bestellen eerst de pagina Bestellen e-learningen.

Contact