Bijeenkomst

In het kort

Tijdens deze kennislunch voor de gehandicaptenzorg is speciaal aandacht voor het nieuwe instrument BEM VG die specifiek is ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze bijeenkomst is interactief.

Voor wie

Beleidsmedewerkers, Co├Ârdinatoren opleidingen, Farmaceutisch co├Ârdinatoren, Kwaliteitsfunctionarissen, Managers zorg

In de sectoren

Gehandicaptenzorg

Duur

10.30 - 16.00 uur, lunch is inbegrepen

Groepsgrootte

30

Kosten

€ 165,00 (vrij van BTW)

Beschikbare data

donderdag 13 februari 2020, Utrecht, 10.30 - 16.00 uur IVM VC Domstad

Deze datum is bijna vol

Het IVM organiseert de kennislunch ditmaal speciaal voor de gehandicaptenzorg. Tijdens de bijeenkomst gaan we interactief met elkaar aan de slag met het nieuwe instrument BEM VG die specifiek is ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Inhoud

Tijdens de bijeenkomst gaan we interactief met elkaar aan de slag met het nieuwe instrument BEM-VG specifiek voor toepassing in de gehandicaptenzorg.

Tijdens de ochtend geven opstellers Daphne Konz, AVG-arts en Els Dik een toelichting bij de nieuwe BEM-VG. Daarna maak je in groepjes aan de hand van praktijkvoorbeelden nader kennis met de BEM materialen en je bespreekt met elkaar hoe ermee om te gaan in je eigen organisatie. Denk daarbij aan wanneer je de BEM inzet en aan dilemma’s over verantwoordelijkheid en veiligheid.

Na de lunch bespreken we samen met vertegenwoordigers van VGN de nieuwe Handreiking medicatiebeleid gehandicaptenzorg. Wat heb je  ermee gedaan sinds de publicatie ervan? Welke knelpunten ervaar je hierbij, welke tips heb je en wat kunnen we van elkaar leren?

Natuurlijk praten we je - zoals je gewend bent – bij over actuele zaken in de medicatieveiligheid. Daarbij is er ruim aandacht en tijd voor onderlinge uitwisseling. In de middag gaan we tijdens het gebruikelijke consultancy-uurtje aan de slag met je vragen, onduidelijkheden of knelpunten rondom het medicatieproces. Daarvoor kun je vooraf je vragen inleveren via g.yocarini@ivm.nl.

Resultaat

Na de bijeenkomst heb je meer informatie over de inhoud en het gebruik van de BEM-VG en kun je je beleid erop af stemmen. Daarnaast ben je bijgepraat over de Handreiking medicatiebeleid gehandicaptenzorg en actuele thema’s rondom medicatieveiligheid.

Aanmelden
Wil je ook mee praten? Meld je dan aan voor deze workshop van het IVM. Er is plek voor ongeveer 30 personen, dus wees er snel bij!

Bijzonderheden

Tijdens deze workshop ontvang je een lunch.

Contact