Informatiepagina

In het kort

Voor (het gesprek) met uw patiënt over (biosimilar) insulines zijn diverse materialen ontwikkeld. Op deze pagina vindt u een overzicht van deze materialen waaronder een patiëntenfolder, een overzichtskaart insulines en een infographic voorkeursbeleid insulines.

Op deze pagina vindt u diverse materialen voor (het gesprek met) uw patiënt. De patiëntenfolder geeft duidelijke informatie over het bestaan van referentiegeneesmiddel en biosimilar en gaat praktisch in op de omzetting van of naar een biosimilar insuline. De praatkaarten bieden zorgverleners houvast in het gesprek met de patiënt over de omzetting van insulines. Een kaart geeft overzicht van de beschikbare producten per soort insuline, specifieke gebruiksadviezen en gegevens over het werkingsprofiel. In de voorbeeldbrief voor apothekers wordt in eenvoudige taal uitgelegd waarom de patiënt een insuline met een andere naam heeft meegekregen. Daarnaast geeft de infographic Voorkeursbeleid insulines een duidelijk beeld van het proces van marktwerking – en daarmee kostenbesparing – door de introductie van biosimilar insulines.

Patiëntenfolder Dezelfde folder, lagere kosten

De patiëntenfolder legt in eenvoudige taal het bestaan van referentiegeneesmiddel en biosimilar uit. Daarnaast gaat de folder praktisch in op de omzetting van of naar een biosimilar insuline. De folder geeft ook informatie over de kosten. 

Meer weten? U kunt de folder bekijken en downloaden op deze pagina.  

Praatkaarten Omzetten insulines

De praatkaarten geven zorgverleners houvast in het gesprek met de patiënt over de omzetting van insulines. Er is een praatkaart voor gebruik in de huisartsenpraktijk en een voor in de apotheek.

U kunt deze praatkaarten bekijken en downloaden via onderstaande buttons.

Overzichtskaart insulines

De kaart geeft een overzicht van de beschikbare producten per soort insuline, met daarbij specifieke gebruiksadviezen en gegevens over het werkingsprofiel.

Meer weten? Bekijk de overzichtskaart via onderstaande button.

Voorbeeld patiëntenbrief Omzetting insulines

De brief legt in eenvoudige taal uit waarom de patiënt een insuline met een andere naam heeft meegekregen. Deze brief kan de apotheker meegeven aan de patiënt na levering en uitleg van de nieuwe insulinepen. Het is een voorbeeldbrief, zodat u deze naar uw eigen situatie kunt omschrijven en kunt voorzien van uw eigen logo.

Meer weten? Bekijk de Voorbeeld patiëntenbrief via onderstaande button.

Infographic Voorkeursbeleid insulines

De infographic Voorkeursbeleid insulines geeft in één A4 een duidelijk beeld van het proces van marktwerking – en daarmee kostenbesparing – door de introductie van biosimilar insulines. De achterkant van de kaart geeft aanvullende informatie over de verschillende stappen.

Meer weten? Bekijk de infographic Voorkeursbeleid insulines via onderstaande button. 

Contact

Downloads

Praatkaart Omzetten insulines - huisartsenpraktijk
Download
praatkaart_omzetten_insulines....pdf
Praatkaart Omzetten insulines - apotheek
Download
praatkaart_omzetten_insulines....pdf
Overzichtskaart Insulines
Download
overzicht_beschikbare_insulin....pdf
Voorbeeld patiëntenbrief Omzetting insulines
Download
Voorbeeld_patientenbrief_omze...docx
Infographic Voorkeursbeleid insulines
Download
Infographic_voorkeursbeleid_i....pdf

Laatst gewijzigd op 16 februari 2021