Online

In het kort

Deze online nascholing voor zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg geeft alle ins en outs over de BEM-VG. De BEM-VG ondersteunt je bij het gesprek met je cliƫnt over eigen beheer van medicatie. En bij de werkwijze in je organisatie rondom dit eigen beheer.

Voor wie

Aandachtsvelders medicatieveiligheid, Begeleiders, Beleidsmedewerkers, Kwaliteitsfunctionarissen, Teammanagers, Verpleegkundigen

In de sectoren

Gehandicaptenzorg

Duur

1 uur

Groepsgrootte

Maximaal 8

Kosten

€ 59,50 (vrij van BTW)

Beschikbare data

woensdag 31 maart 2021, online zoom, 10.00 - 11.00 uur, IVM

woensdag 9 juni 2021, online zoom, 10.00 - 11.00 uur, IVM

Inhoud

Tijdens deze interactieve online nascholing praten we je in een uur bij over de BEM-VG. We lichten de BEM-materialen toe. Aan de hand van voorbeelden bespreken we wanneer je de BEM-VG kunt gebruiken en in welke BEM-categorie je een cliënt indeelt. Ook bespreken we wat je moet doen om de BEM-VG in je organisatie te implementeren. Tijdens de online nascholing is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

De workshop kan gevolgd worden door alle zorgmedewerkers met speciale aandacht voor medicatie en medicatieveiligheid in de gehandicaptenzorg. Enige basiskennis van deze onderwerpen is gewenst. 

Resultaat

Na afloop van de workshop:

  • weet je wat de BEM-VG is
  • weet je wanneer je de BEM-VG moet toepassen
  • kun je de BEM-categorieën toepassen in de praktijk
  • weet je waar je aan moet denken bij implementatie of onderhoud van de BEM-VG in je organisatie

Contact

Laatst gewijzigd op 26 januari 2021