E-learning

In het kort

Deze cursus voor begeleiders, verzorgenden en verpleegkundigen in alle sectoren laat zien hoe je verschillende toedieningsvormen van medicijnen toe kunt passen. Voorbehouden handelingen maken geen deel uit van deze cursus.

Voor wie

Agogisch en maatschappelijk medewerkers, Begeleiders, Verpleegkundigen, Verzorgenden

In de sectoren

Ouderenzorg, Thuiszorg, RIBW's, GGZ en RIBW, Verpleeghuis, Jeugdzorg, Zorgboerderij

Duur

4 uur

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V:  4 punten

Registerplein deskundigheidsbevordering Sociaal Agogen:  4 punten

Registerplein deskundigheidsbevordering GGZ-Agogen:  4 punten

Registerplein deskundigheidsbevordering GHO:  4 punten

Registerplein deskundigheidsbevordering Maatschappelijk werk:  4 punten

CanMEDS-competenties

Vakinhoudelijk handelen: 60%

Communicatie: 20%

Professionaliteit en kwaliteit: 20%

Kosten

€ 22,95 (vrij van BTW)

Voeg toe aan winkelwagentje

E-learning Vaardigheden bij medicatie geven

€ 22,95

Inhoud

Als zorgverlener ben je pas bekwaam om medicatie te geven wanneer je: 1. voldoende kennis hebt over het medicijn en het medicatiebeleid 2. beschikt over voldoende vaardigheden om het medicijn op het juiste moment en op de juiste manier aan de juiste cliënt te geven 3. een professionele houding aanneemt. Over het tweede onderdeel gaat deze cursus. Je leert van toedieningsvormen de samenstelling, verpakking en aandachtspunten bij toediening. Zo beschik je over voldoende kennis om deze te gebruiken. Om vaardig te zijn moet je deze theorie ook kunnen toepassen. Informeer bij je werkgever welke mogelijkheden daarvoor zijn.

Resultaat

Na het volgen van deze cursus weet je hoe je de volgende toedieningsvormen moet geven:
 

  • tabletten en capsules
  • dranken
  • zalven en crèmes
  • inhalatoren
  • zetpillen, rectiolen en klysma’s
  • oog- en oordruppels
  • neusdruppels, sprays en zalven
  • medicinale pleisters


Daarbij ken je van deze toedieningsvormen: - de eigenschappen (samenstelling, verpakking en toedieningsprincipe) - de hygiënische maatregelen die je moet nemen hoe je de houdbaarheid controleert

Bijzonderheden

Deze nascholing heeft per juni 2020 de eerdere versie van de nascholing Vaardigheden bij medicatie geven vervangen. De cursus is ten opzichte van de vorige versie nog interactiever. Daarnaast hebben we de inhoud geactualiseerd en overzichtelijke gemaakt.

Een cursusversie kan maar één keer in een account op onze leeromgeving geactiveerd worden. Na een revisie kun je een cursus wel opnieuw activeren. De structuur en inhoud is dan vernieuwd. Heb je deze cursus na juni 2020 al een keer besteld en geactiveerd? Dan adviseren we je om een andere cursus te bestellen. Klik hier voor onze keuzehulp per sector.

Ervaringen

Cursisten geven de vorige versie van deze cursus gemiddeld een 8,0. 78% vond de aansluiting op de praktijk "zeer goed" of "goed".

Contact

Laatst gewijzigd op 9 november 2021