Informatiepagina

In het kort

Vanaf 2020 zal 9 januari elk jaar bekend staan als de Dag van Verantwoord Medicijngebruik.

Vanaf 2020 zal 9 januari elk jaar bekend staan als de Dag van Verantwoord Medicijngebruik. Op die dag willen we alle mensen in ons land ervan doordringen dat geneesmiddelen voor veel mensen belangrijk zijn - soms zelfs levensreddend - maar dat het geen snoepgoed is.

Waarom de Dag van Verantwoord Medicijngebruik?

Nog elk jaar komen tienduizenden mensen in het ziekenhuis door de medicijnen die ze gebruiken. Een deel van de mensen overlijdt als gevolg daarvan. Veel geneesmiddelen zijn slecht voor het milieu en tasten de kwaliteit van het oppervlaktewater aan. En: we betalen voor al die geneesmiddelen jaarlijks miljarden euro's. Dat vinden we niet erg als de medicijnen zinnig worden gebruikt, maar als ze geen nut hebben of verspild worden, dan is dat schadelijk voor de eigen portemonnee en voor de portemonnee van ons allemaal.

Vandaar dat de slogan voor de dag in 2020 zal zijn:

JE HOEFT NIET ALLES TE SLIKKEN

We gaan op verschillende manieren aandacht besteden aan de dag.

IVM bestaat 25 jaar!

De Dag van Verantwoord Medicijngebruik is ook de start van alle activiteiten die we als IVM uitvoeren vanwege ons jubileum. We bestaan in 2020 namelijk 25 jaar. En in die kwart eeuw hebben we al veel bereikt, maar er is ook nog veel te winnen.

Houd de berichten in de gaten: hier, en op de social media. Heb je zelf suggesties voor de dag, dan mag je die natuurlijk altijd melden op info@ivm.nl.

Materialen en meer informatie staat op onze website.

Contact

Laatst gewijzigd op 19 december 2019