Informatiepagina

In het kort

In deze rubriek behandelen wij vragen over hoe je met je team nog bewuster bezig kunt zijn met medicatieveiligheid. Elke maand verschijnt er een nieuwe ‘Gespreksstarter Medicatieveiligheid’ in onze nieuwsbrief CARE.

Vind je medicatieveiligheid een belangrijk thema en wil je hieraan graag, blijvend en met je teamleden aandacht voor dit onderwerp? Het IVM helpt je op weg!

Vanaf nu verschijnt er maandelijks een ‘Gespreksstarter Medicatieveiligheid’  in onze nieuwsbrief Care. Download en print de starter en leg deze tijdens de koffie-, thee- en/of lunchpauze op tafel. Bespreek de vraag met elkaar, verzamel de reacties en bespreek deze tijdens een volgend teamoverleg. Zo blijf je met elkaar bewust bezig met medicatieveiligheid!

Is van elke cliënt een ‘Basisset Medicatie Gegevens’ (BMG) aanwezig?

Download en print de starter en behandel de vraag met je team. Zo blijf je met elkaar bewust bezig met medicatieveiligheid!

Deel je ervaring

Het IVM is zeer benieuwd naar de eerste ervaringen over het gebruik van de gespreksstarter. We zijn dan ook op zoek naar zorginstellingen die we hierover kunnen interviewen. Wil jouw zorginstelling graag meewerken aan een interview? Neem dan contact met ons op.

Contact

Downloads

Is van elke cliënt een 'Basisset Medicatie Gegevens' (BMG) aanwezig?
Download
Download en print de starter en behandel de vraag met je team.

Laatst gewijzigd op 2 november 2020