Nascholing op locatie

In het kort

De nascholing Update Medicatiebeoordeling is de jaarlijkse opfrisdag voor apothekers en apotheekhoudende huisartsen over farmacotherapie en richtlijnen. In een dag ben je bijgepraat over geneesmiddelen bij pds, colitis ulcerosa, fractuurpreventie, osteoporose, mictieklachten en de medicijnrol.

Voor wie

Apothekers, Huisartsen, Apotheekhoudende huisartsen

In de sectoren

Huisartsenpraktijk, Openbare apotheek, Apotheekhoudende huisartsenpraktijk, Ziekenhuisapotheek

Duur

1 dag

Groepsgrootte

Maximaal 16

Accreditatie

ABC 1:  6 punten

KNMP (kleinschalig interactieve nascholing):  6 punten

NVZA:  6 punten

CanMEDS-competenties

Vakinhoudelijk handelen: 60%

Kennis en wetenschap: 40%

Kosten

€ 375,00 per persoon (vrij van BTW)

Beschikbare data

donderdag 14 maart 2024, BCN Zwolle, 10.00 - 17.00 uur, IVM

Deze datum zit vol

dinsdag 19 maart 2024, Aristo, Utrecht 10.00 -17.00 uur, IVM

Deze datum is bijna vol

woensdag 10 april 2024, BCN Eindhoven, 10.00 -17.00 uur, IVM

Deze datum is bijna vol

dinsdag 16 april 2024, Aristo, Utrecht 10.00 -17.00 uur, IVM

dinsdag 14 mei 2024, Aristo, Utrecht 10.00 -17.00 uur, IVM

donderdag 13 juni 2024, Aristo, Utrecht 10.00 -17.00 uur, IVM

donderdag 27 juni 2024, BCN Zwolle, 10.00 - 17.00 uur, IVM

Deze nascholing is ook online te volgen, de beschikbare data vind je op onze website

Inhoud

Centraal tijdens de Update Medicatiebeoordeling staan de nieuwe ontwikkelingen in de standaarden en richtlijnen die van belang zijn bij het uitvoeren van medicatiebeoordelingen. Dit jaar staan we stil bij de nieuwe inzichten op het gebied van inflammatoire darmaandoeningen, mictieklachten, osteoporose en fractuurpreventie. Bij elke aandoening bespreken we de (medicamenteuze) behandeling en de plaats van nieuwe geneesmiddelen en het minderen en stoppen van geneesmiddelen. Ook de nieuwe richtlijnen rond het prikkelbaredarmsyndroom en de geïndividualiseerde distributievormen komen aan de orde. Met deze actuele kennis ben je in staat je vaardigheden met betrekking tot medicatiebeoordeling nog verder aan te scherpen. En natuurlijk heb je tijdens deze dag ruim de gelegenheid je ervaringen uit te wisselen met je collega’s en casussen te bespreken.  

Resultaat

Na afloop van de nascholing:

  • ken je de nieuwe richtlijnen op het gebied van de behandeling van inflammatoire darmaandoeningen, prikkelbaredarmsyndroom, fractuurpreventie en mictieklachten

  • ken je de nieuwe richtlijn over de geïndividualiseerde distributievormen 

  • kun je adviseren over strategieën voor het minderen en stoppen van middelen bij mictieklachten en bij osteoporose

  • kun je deze en andere kennis toepassen in een medicatiebeoordeling

Bijzonderheden

De inhoud is in de zomer van 2023 volledig vernieuwd. 

De Update staat ook open voor deelnemers die niet via het IVM en CME-Online een opleiding Medicatiebeoordeling hebben gevolgd, maar zich wel willen laten bijpraten op het gebied van farmacotherapie. 

Naast de fysieke nascholing is deze Update ook beschikbaar als online nascholing.

Ervaringen

Dit is de tiende editie van de Update medicatiebeoordeling! 

Deelnemers aan de Update Medicatiebeoordeling 2022/2023 gaven gemiddeld een 8,6. De kennis was volgens hen zeer goed toepasbaar in de praktijk. 

Enkele reacties: 

  • De trainer geeft de cursus heel erg goed, goed voorbereid, prettiger manier van doceren. Elk onderwerp wordt hiermee interessant!  

  • Mooie handvatten van theorie naar praktijk. 

  • Ik vind dit de fijnste nascholing die er is. 

Contact

Laatst gewijzigd op 9 januari 2024

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.