Nascholing op locatie

In het kort

Welke rol heb je als aandachtsvelder medicatieveiligheid? In deze nascholing krijg je praktische handvatten en kennis om de medicatieveiligheid in jouw team te verbeteren. Ook geschikt voor kwaliteitsverpleegkundigen medicatieveiligheid.

Voor wie

Aandachtsvelders medicatieveiligheid, Agogisch en maatschappelijk medewerkers, Begeleiders, Beleidsmedewerkers, Kwaliteitsfunctionarissen, Teammanagers, Verpleegkundigen, Verzorgenden, Wijkverpleegkundigen

In de sectoren

Ouderenzorg, Thuiszorg, Gehandicaptenzorg, GGZ en RIBW, Jeugdzorg

Duur

2x 1 dagdeel

Groepsgrootte

Maximaal 16

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V:  in aanvraag

Kosten

€ 2.950,00 per groep (vrij van BTW)

Inhoud

Als aandachtsvelder medicatieveiligheid wil je de medicatieveiligheid in je team graag verbeteren. Maar hoe pak je dat aan? In deze nascholing leer je wat je rol is, hoe je verbeteracties inzet en welke kennis je daar voor nodig hebt. De cursus bestaat uit twee dagdelen, met ongeveer een maand ertussen.

Op dag 1 van deze interactieve cursus gaan we aan de slag met de regels rondom medicatieveiligheid (Veilige Principes) en met de regels in je eigen organisatie. Aan de hand van eigen praktijkvoorbeelden bespreken we de grijze gebieden. Na dag 1 doe je een beperkte audit medicatieveiligheid in je team. Met deze resultaten ga je op dag 2 aan de slag. Je bepaalt de verbeteracties die je in gang wilt zetten. We besteden aandacht aan het eigen beheer van medicatie en het instrument BEM. Ook kijken we hoe je je team kunt motiveren om de medicatieveiligheid te verbeteren.  Vanuit het IVM geven we de nodige achtergrond in wet- en regelgeving en praktische handvatten voor de toepassing in de praktijk.

Resultaat

Na afloop van de nascholing:

  • ken je de regels van medicatieveiligheid (Veilige Principes)
  • ken je de regels van je eigen organisatie
  • ken je je rol en taken als aandachtsvelder medicatieveiligheid
  • kun je een audit medicatieveiligheid uitvoeren
  • kun je je team begeleiden en motiveren bij verbeteracties medicatieveiligheid

Bijzonderheden

De nascholing is ook geschikt voor kwaliteitsverpleegkundigen.

Contact

Laatst gewijzigd op 9 november 2021