Informatiepagina

In het kort

Op deze pagina vind je antwoorden om veel gestelde vragen over onze leeromgeving en e-learningcursussen.

Volgt u een cursus van het IVM via de leeromgeving van uw werkgever? Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen  over de cursussen van het IVM. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan Contact met ons op.

Kan ik de cursus printen?

Printen van een stuk tekst kan via PrintScreen. Een e-learningcursus is niet geschikt om integraal te printen.

Kan ik tussentijds stoppen?

U kunt tussentijds stoppen en later weer verder gaan met de cursus. Wij raden u wel aan om de toetsen in een keer af te ronden.

Wat zijn de systeemeisen om een cursus goed te volgen?

Om de cursus in deze leeromgeving te kunnen doen hebt u nodig:

 • een goede internetverbinding, vast of draadloos
 • een up-to-date webbrowser (Edge, Chrome, Firefox, Opera of Safari)
 • het plaatsen van cookies toestaan
 • het gebruik van Javascript toestaan

Werkt u met een laptop, pc of tablet met een internetverbinding, maar ondervindt u toch problemen? Neem dan contact op met een deskundige in de buurt, die kan u wellicht helpen. Komt u er dan nog niet uit, dan kunt u contact met ons opnemen op werkdagen via 0888 800 400.

Hoe is een cursus opgebouwd?

De meeste cursussen bestaan uit de onderdelen:

 • Welkom en informatie over de cursus
 • Een aantal inhoudelijke hoofdstukken met reflectievragen en verwerkingstoetsen
 • Een eindtoets, evaluatie en certificaat
 • Een begrippenlijst
 • Links, literatuur en colofon

Hoe navigeer ik door een cursus?

Klik in het overzichtsscherm op een balk (toggle) om een specifiek hoofdstuk te openen. Met de knoppen Open en Sluit bovenaan opent en sluit u alle toggles tegelijk. Lees alle hoofdstukken één voor één door. Binnen een hoofdstuk kunt u bladeren met de pijltjes rechtsonder en boven de tekst. U kunt ook bladeren via de menustructuur links in het scherm. Bent u aan het eind van het hoofdstuk? U keert dan terug naar het overzichtsscherm van de cursus door te klikken op het pijltje naar boven (Verlaat hoofdstuk). Wilt u naar een ander hoofdstuk? Klikt u dan links in het scherm op de naam van dit hoofdstuk.

Wat zijn reflectievragen?

Soms komt u in een paragraaf een meerkeuzevraag of een open vraag tegen. Beantwoord deze vragen altijd: de toelichting die u krijgt op uw antwoord bevat nieuwe lesstof. U kunt uw antwoord op de open vragen intypen in het kader er onder. Bij de meerkeuzevragen geeft u toelichting op het antwoord in het kader. U krijgt feedback zodra u klikt op de knop 'indienen'.

Wat is de bedoeling van de verwerkingsvragen?

De verwerkingsvragen kunt u onbeperkt opnieuw maken. De scores van deze toetsen tellen niet mee. Deze toetsen zijn bedoeld om voor uzelf vast te stellen in welke mate u de stof (al) beheerst

Ik ben 3x gezakt, wat nu?

Wat vervelend dat u de eindtoets niet gehaald hebt. U leest hier hoe wij daarmee omgaan: https://www.medicijngebruik.nl/e-learning/aantal-toetspogingen

Wat voor toetsen bevat een cursus?

Een cursus kent twee soorten toetsen:

 • Verwerkingstoets, dit is een korte toets aan het eind van elk hoofdstuk.
 • Eindtoets, dit is de afsluitende toets aan het eind van de cursus.

Met een verwerkingstoets test u voor uzelf of u de stof hebt begrepen. U kunt daar niet voor slagen of zakken.

Voor de eindtoets kunt u wel slagen of zakken. Als u slaagt kunt u een eigen certificaat downloaden.

Hoe werkt een toets?

Elke toets bestaat uit een serie (meerkeuze)vragen. U beantwoordt elke vraag door uw antwoord aan te klikken. Daarna klikt u op 'Volgende'. Links op het scherm ziet u in het blok 'Testnavigatie' welke vragen u beantwoord heeft.

Na het beantwoorden van de laatste vraag krijgt u een overzicht te zien. Controleer of achter elke vraag 'Antwoord opgeslagen' staat. Dit betekent dat u de vraag beantwoord heeft. Staat er 'Nog niet beantwoord', dan ontbreekt uw antwoord. Klik op het nummer van de vraag om deze te beantwoorden. Klik dan op 'Einde poging' en op 'Bewaar alles en beëindig test'. U ziet direct uw score. Met 'Nakijken beëindigen' gaat u terug naar de startpagina van de toets. Afhankelijk van het aantal beschikbare pogingen, kunt u nog een poging doen. De hoogste score telt.

U maakt het nakijken van uw antwoorden gemakkelijker door in het blok 'Testnavigatie' te klikken op 'Toon alle vragen op één pagina'. U krijgt alle vragen op één pagina onder elkaar. Als de vragen nagekeken zijn ziet u in het blok 'Testnavigatie' direct welke vragen goed zijn. Het blokje met het nummer van die vraag is dan groen. Het blokje is rood als u de vraag fout had.

Hoe vaak kan ik een eindtoets maken en wanneer ben ik geslaagd?

Bij de meeste cursussen kunt u de eindtoets drie keer maken. U bent geslaagd bij een 7 of hoger. De hoogste score telt. Dus ook als u de eerste keer geslaagd bent maar niet tevreden over uw cijfer, kunt u de toets een tweede of derde keer maken.

Bent u 2x gezakt? Neem de cursus dan eerst nog eens goed door voordat u voor de laatste keer de toets maakt. Daarmee vergroot u de kans dat u de laatste keer wel slaagt.

Hoe krijg ik mijn certificaat?

Bent u klaar met de eindtoets en hebt u de evaluatie ingevuld? Dan krijgt u toegang tot uw persoonlijke certificaat. Staan uw gegevens fout op het certificaat? Dan staat ze ook fout in uw account. U kunt deze zelf aanpassen. U kunt het certificaat downloaden, opslaan en printen. Gebruik van een kleurenprinter geeft het beste resultaat. Het certificaat is voor uw eigen administratie. Ook kan het zijn dat uw werkgever hiernaar vraagt.

Hoe werkt Mijn accreditatie?

De meeste cursussen zijn geaccrediteerd. Dat betekent dat het kwaliteitsregister van een beroepsgroep een cursus heeft goedgekeurd en u er accreditatiepunten mee kunt behalen. U krijgt deze punten alleen als u bent ingeschreven het dit kwaliteitsregister en als u uw BIG- of registratienummer in uw account hebt gezet. U selecteert de juiste organisatie en vult uw registratienummer in. Bent u niet ingeschreven bij een kwaliteitsregister? Kies dan N.v.t. en klik op 'Opslaan'.

Contact

Laatst gewijzigd op 11 december 2019