E-learning

In het kort

Deze e-learning voor huisartsen en apothekers gaat over doelmatig gebruik van antibiotica in de eerste lijn. De e-learning is bedoeld als voorbereiding op een DTO-FTO over antibioticaresistentie.

Voor wie

Apothekers, Huisartsen

In de sectoren

1e, 2e en 3e lijns zorg, Huisartsenpraktijk, Apotheek, Apotheekhoudende huisartsenpraktijk

Duur

1 uur

Accreditatie

ABC 1:  1 punten

KNMP:  2 punten

Kosten

Gratis

Bijkomende kosten

De cursusinhoud is gratis. Wil je de eindtoets maken en accreditatiepunten krijgen? Dan bestel je in de cursus je toegang tot de eindtoets. Deze kost € 9,95 (incl. BTW). Zie ook Bijzonderheden.

Voeg toe aan winkelwagentje

E-learning Doelmatig antibioticagebruik in de eerste lijn

Gratis

Inhoud

Na het volgen van deze cursus weet je welke argumenten ten grondslag liggen aan de antibiotica-keuzes in de NHG-Standaarden over urineweg- en luchtweginfecties. Daardoor ben je voorbereid op het DTO-FTO Antibioticaresistentie  (zie onderaan voor het werkmateriaal voor dit FTO).
 

Zie Bijzonderheden voor de indeling van de CanMEDS-competenties.

Resultaat

Na deze e-learningcursus kun je:

  • beschrijven hoe groot het probleem van antibioticaresistentie wereldwijd, in Europa en in Nederland is
  • uitleggen wat de eerstelijnszorg kan bijdragen aan het verminderen van antibioticaresistentie
  • uitleggen welke factoren een rol spelen bij de keuze voor een specifiek antibioticum
  • benoemen wanneer antibiotica geïndiceerd zijn bij cystitis bij vrouwen, urineweginfecties met weefselinvasie, pneumonie, faryngotonsillitis en acute rhinosinusitis
  • benoemen welke antibiotica de voorkeur hebben bij cystitis bij vrouwen, urineweginfecties met weefselinvasie, pneumonie, faryngotonsillitis en acute rhinosinusitis
  • benoemen wat de argumenten zijn voor de voorkeursantibiotica bij cystitis bij vrouwen, urineweginfecties met weefselinvasie, pneumonie, faryngotonsillitis en acute rhinosinusitis

Bijzonderheden

Met de vouchercode krijg je gratis toegang tot alle inhoudelijke hoofdstukken van de cursus. Wil je accreditatiepunten halen? Na het doorlopen van de inhoudelijke hoofdstukken koop je voor € 9,95 (incl. BTW) toegang tot de eindtoets. Dat doe je in de cursus. Je hoeft dus niet apart naar de webshop. Je betaalt via IDeal en kunt daarna meteen de eindtoets maken.

Een cursusversie kan maar één keer in een account op onze leeromgeving geactiveerd worden. Na een revisie kun je een cursus wel opnieuw activeren. De structuur en inhoud is dan vernieuwd. Heb je deze cursus na februari 2021 al een keer besteld en geactiveerd? Dan adviseren we je om een andere cursus te bestellen. Klik hier voor onze keuzehulp per sector.
 

CanMEDS-competenties: 
 

ABC1: 
medisch handelen: 60% 
communicatie: 20%
samenwerking: 20%

KNMP: 
farmaceutisch handelen: 60%
kennis en wetenschap: 20%
professionaliteit: 20%

Contact

Laatst gewijzigd op 9 november 2021