Nieuws

In het kort

De projectgroep heeft diverse materialen ontwikkeld om zowel zorgverleners, onderwijs- en preventieprofessionals als jongvolwassenen te informeren over (de risico’s van) oneigenlijk gebruik van ADHD-medicatie.

Factsheet Oneigenlijk gebruik ADHD-medicatie

De factsheet Oneigenlijk gebruik van ADHD-medicatie geeft een beschrijving van beschikbare feiten en cijfers, aangevuld met inzichten uit de praktijk. De factsheet is bedoeld voor zorgverleners, onderwijs- en preventieprofessionals.

Meer weten? Op deze pagina van het Trimbos-instituut kan de factsheet gratis worden gedownload.

Folder Methylfenidaat – info voor gebruikers zonder voorschrift

De folder Methylfenidaat – info voor gebruikers zonder voorschrift informeert uitgaanders over de effecten en risico’s van oneigenlijk gebruik van ADHD-medicatie.

Meer weten? Download de folder via onderstaande button. 

Website Drugs en uitgaan

De website www.drugsenuitgaan.nl van het Trimbos-instituut informeert uitgaanders over de effecten en risico’s van drugsgebruik. Deze website geeft ook informatie over het oneigenlijk gebruik van ADHD-medicatie.

Meer weten? Bekijk de pagina Methylfenidaat op Drugsenuitgaan.nl. 

Website Drugsinfo.nl

De website www.drugsinfo.nl van het Trimbos-instituut geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs gebaseerd op de laatste stand van de wetenschap. Deze website geeft ook informatie over het oneigenlijk gebruik van ADHD-medicatie.

Meer weten? Bekijk de pagina concentratiepillen ADHD zonder recept.

Downloads

Methylfenidaat – info voor gebruikers zonder voorschrift
Download
Info voor gebruikers zonder voorschrift

Laatst gewijzigd op 7 juli 2022