Informatiepagina

In het kort

Diverse materialen om een FTO-bijeenkomst over doelmatig insulinegebruik te ondersteunen, namelijk een FTO-module, een checklist met taken en verantwoordelijkheden voor een succesvolle omzetting van of naar een biosimilar insuline en het themajournaal Biosimilars.

Ter ondersteuning van een FTO-bijeenkomst heeft het IVM diverse materialen ontwikkeld. Naast de FTO-module Doelmatig insulinegebruik vindt u op deze pagina een checklist met taken en verantwoordelijkheden voor een succesvolle omzetting van of naar een biosimilar insuline en het Themajournaal Biosimilars. Dit journaal besteedt aandacht aan biosimilar insulines en aandachtspunten bij het omzetten van of naar een biosimilar insuline.

FTO-module Doelmatig insulinegebruik

Het programma in deze FTO-module richt zich op het doelmatig voorschrijven van (biosimilar) insulines bij de behandeling van diabetes mellitus type 2. Hierbij komt ook het omzetten van en naar biosimilars aan bod.

Meer weten? Raadpleeg de FTO-module Doelmatig insulinegebruik op onze website. 

Checklist Taken en verantwoordelijkheden omzetten insulines

De checklist Taken en verantwoordelijkheden omzetten insulines geeft in 1 A4 een overzicht van alle taken die nodig zijn voor een succesvolle omzetting van insulines. U kunt deze checklist gebruiken om tijdens het FTO de verantwoordelijkheden per taak af te stemmen.

Meer weten? U kunt de checklist downloaden via onderstaande button. De checklist is digitaal invulbaar.

Themajournaal Biosimilars

Het Themajournaal Biosimilars besteedt aandacht aan biosimilar insulines en aandachtspunten bij het omzetten van of naar een biosimilar insuline. Met doelmatige inzet van (biosimilar) insulines zijn er miljoenen te besparen.

Bekijk het Themajournaal Biosimilars.

Contact

Downloads

Checklist Taken en verantwoordelijkheden omzetten insulines (2021)
Download
De checklist is digitaal invulbaar.

Laatst gewijzigd op 17 maart 2021