Informatiepagina

Het IVM is een niet op winst gerichte organisatie die wel commercieel zijn werk uitvoert. Het IVM voert projecten uit voor de (semi)overheid, zorgverzekeraars, zorginstellingen, maatschappelijke fondsen en beroepsorganisaties. Het aanbod bestaat uit: nascholing, e-learning, academic detailing, het ontwikkelen en monitoren van voorschrijfindicatoren, het maken van FTO-materiaal, publiekscampagnes et cetera. We zijn inhoudelijk sterk, een strategische netwerkorganisatie die inhoudelijke en praktijkkennis inbrengt. Alle activiteiten dragen bij aan de missie van het IVM: beter, veiliger en doelmatiger gebruik van geneesmiddelen in Nederland.

De Functie

Je weet het imago, de producten en diensten van het IVM goed naar buiten te profileren. Je doet dat actief, hands on, creatief, specifiek, gedegen, vernieuwend en verrassend. Onze websites, nieuwsbrieven, jaarverslag, social media accounts etc. zijn bij jou in goede handen. Je monitort de kanalen, evalueert resultaten en stuurt zo nodig bij. Je onderhoudt perscontacten en vindt het een uitdaging om met nieuwe ideeën voor o.a. campagnes te komen. Uiteraard heb je een creatieve en foutloze pen voor het schrijven en redigeren van persberichten, marketing- en communicatieteksten, en weet je als vanzelfsprekend (sociale) media goed in te zetten voor het verspreiden daarvan. Je weet je snel in moeilijke materie in te werken en bent in staat indien gevraagd ook woordvoering voor je rekening te nemen.

Wij vragen

 Minimaal HBO niveau op het gebied van marketing of communicatie

 • Minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Doener én denker, maar toch vooral doener
 • Snelle, creatieve, accurate schrijfvaardigheid
 • Representatief, sociaal, open, betrouwbaar, initiatiefrijk, flexibel
 • Duikt in het diepe en heeft daar lol in
 • Affiniteit met het werk van het IVM

Wij bieden

 •  Een professionele werkomgeving
 • Een informele en collegiale werksfeer 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden 
 • Flexibele werktijden 
 • Mogelijkheid tot (deels) telewerken 

De aanstelling

Bij bieden een aanstelling van 24 à 32 uur per week voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid volgt verlenging van de aanstelling. 

 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring, minimaal € 2.503 en maximaal € 3.384 bruto per maand (schaal 8) (op basis van een 36-urige werkweek) exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Bij ruimere ervaring is schaal 9 (max. € 3.809) bespreekbaar.

Je sollicitatie met curriculum vitae kun je tot 1 februari sturen naar het IVM, t.a.v. de heer R.J.W.M. Coolen van Brakel (directeur), info@medicijngebruik.nl.

Meer informatie

Het IVM is hét instituut voor goed, veilig en doelmatig medicijngebruik. Onze adviseurs hebben een medische, farmaceutische of organisatieachtergrond. We zijn gespecialiseerd in het verspreiden van praktijkgerichte kennis en bewezen effectieve oplossingen die het veilig en rationeel gebruik van geneesmiddelen helpen vergroten. We doen dat vanuit een maatschappelijk perspectief, zonder commercieel of beroepsbelang. Het IVM telt 35 medewerkers en heeft een ANBI-status.

Meer informatie over het IVM vind je op onze website. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Yvette Fonteijn, hoofd ondersteuning: 0888 800 400.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.