FTO-werkmateriaal

In het kort

FTO-module, casuïstiek, presentatie en handleiding prescriptiecijfers voor een FTO over hormonale anticonceptie

Voor wie

Apothekers, Huisartsen

In de sectoren

Huisartsenpraktijk, Apotheek

Kosten

Gratis

De FTO-module Hormonale anticonceptie bevat een interactieve kennistoets. Wilt u hiervan gebruik maken? Ga dan hier naar de kennistoets in Kahoot. Kies de Classicvariant. Daarna verschijnt een code (game pin) die deelnemers nodig hebben om in te loggen. Deelnemers kunnen inloggen via een smartphone of tablet op www.kahoot.it. Als iedereen ingelogd is, start u de quiz.

LET OP: Kahoot slaat automatisch de nicknames en de resultaten van de quiz op in het Kahoot-account van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik. Kahoot gebruikt deze gegevens voor het verbeteren van haar services. Zie voor meer informatie: kahoot.com/privacy-policy. Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik gebruikt de resultaten van de quiz alleen voor het beoordelen van de kwaliteit van de quiz en deelt deze gegevens niet met derden. 

Contact

Downloads

Module Hormonale anticonceptie
Download
FTO-module over hormonale anticonceptie, gebaseerd op de NHG-Standaard Anticonceptie (2020) met o.a. aandacht voor algemene aspecten bij hormonale anticonceptie, noodanticonceptie en voorlichting na bevalling of rond de menopauze.
Presentatie Hormonale anticonceptie
Download
Presentatie behorende bij de FTO-module Hormonale anticonceptie
Casuistiek Hormonale anticonceptie
Download
FTO-casuïstiek over beleid (ook bij allochtonen), evaluatie, bijwerkingen, interacties, contra-indicaties en invloed van roken en obesitas bij hormonale anticonceptie
PTK-hoofdstuk 20. Hormonale anticonceptie
Download
Handleiding met een verdieping voor het werken met prescriptiegegevens over hormonale anticonceptie

Laatst gewijzigd op 8 april 2021