IVM nieuwsbrief Cure: Medicatiebeoordeling | Masterclass FPZ digitale revolutie | Medicijnjournaal | Nieuw medicijn | Nieuwe FTO-modules | Column | Noodzaak Europese grondstoffenleveranciers | Poll
nascholing
Meld je nu aan voor Medicatiebeoordeling voor avg's
Om het risico op medicatiegerelateerde problemen te verminderen is een jaarlijkse medicatiebeoordeling noodzakelijk. Des te meer omdat mensen met een verstandelijke beperking zelden klagen over bijwerkingen of symptomen van interacties bij medicijnen. Leer hoe je een doelgerichte medicatiebeoordeling uitvoert, wie betrokken is en hoe te communiceren.
Lees meer
nascholing
Na de opleiding Medicatiebeoordeling jouw kennis en vaardigheden verder versterken?
Voor apothekers en apotheekhoudende huisartsen is de Update Medicatiebeoordeling een zinvolle jaarlijkse versterking van de kennis en vaardigheden. Zo houd je de kwaliteit van medicatiebeoordelingen hoog. Jouw collega-apothekers waarderen deze dag met een 9,1.
Lees meer
masterclass
Schrijf je nu in voor de masterclass FPZ in de digitale revolutie
Hoe kunnen digitale zorgoplossingen je kracht als apotheker versterken? Effectieve inzet van deze toepassingen kan je zorgpraktijk veranderen en verbeteren. Maar hoe doe je dat? Dat leer je tijdens de deze Masterclass. Schrijf je nu in op de website!
Lees meer
Medicijnjournaal
Medicijnjournaal februari 2019
In dit Medicijnjournaal is onder andere aandacht voor de interpretatie van onderzoeksresultaten, een nieuwe SGLT2-remmer en het afbouwen van antidepressiva.
Bekijken
FTO
Nieuwe FTO-modules
Er zijn twee nieuwe FTO-modules beschikbaar: 'Luchtweginfecties bij kwetsbare ouderen' en 'Medicinale cannabis'. Neem snel een kijkje op onze website.
Lees meer
nieuw-medicijn
Metformine met vertraagde afgifte
Objectieve informatie over metformine met vertraagde afgifte. Is er toegevoegde waarde ten opzichte van metformine met directe afgifte?
Lees meer
Gastcolumn
Hello medicijn X / Goodbye medicijn Y
Huisarts Jos van Bemmel gaat in op de vraag ‘van welk medicijn kunnen we ongestraft afscheid nemen en voor welke aandoening zouden we graag een medicijn hebben dat nog niet voorhanden is?'
Lees meer
Nieuws
IVM: Noodzaak voor meer Europese grondstoffenleveranciers
“Het wordt tijd voor meer grondstoffenleveranciers waar een beroep op gedaan kan worden. Europa moet de handen ineenslaan en zelf weer grondstoffen voor medicijnen gaan produceren”, dat stelt Ruud Coolen van Brakel, directeur van het IVM. 
Lees meer
Poll
Ziet u toegevoegde waarde van metformine met vertraagde afgifte?
  • Ja
  • Nee
  • Ik twijfel nog
Bekijken
' Nieuw Medicijnjournaal! In dit journaal is onder andere aandacht voor de interpretatie van onderzoeksresultaten, ee… '
Volg ons op twitter
@medicijngebruik
www.medicijngebruik.nl
info@ivm.nl
T: 0888 800 400