Informatiepagina

In het kort

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) biedt praktische oplossingen om de kwaliteit van het medicatieproces in jouw organisatie te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. Onze ervaren adviseurs beschikken over veel kennis en expertise om jou zo goed mogelijk te begeleiden.

In jouw organisatie draait het om de cliënt. Jouw cliënten moeten kunnen rekenen op veilig medicijngebruik. Wanneer geneesmiddelen niet goed worden gebruikt, ontstaat een risico voor de gezondheid. Jouw cliënten, die vaak meerdere risicovolle geneesmiddelen gebruiken, zijn daarbij een extra kwetsbare groep.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan de medicatieveiligheid in zorginstellingen; worden de juiste geneesmiddelen voorgeschreven en is het medicatieproces veilig? Ook houdt de Inspectie actief toezicht op de veiligheid van het medicatieproces. Heb je grip op het medicatieproces in jouw organisatie? Weet je hoe jouw organisatie ervoor staat? En hoe zorg je ervoor dat jouw medicatieproces goed op orde is?

Praktische oplossingen voor veilig medicijngebruik

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) is gespecialiseerd in praktische oplossingen voor een veilig medicijngebruik. Met onze  kennis en expertise adviseren en begeleiden we je graag. Zodat je jouw cliënten betere farmaceutische zorg kunt bieden tegen minder kosten. Wij zetten ons in om de kwaliteit van het medicatieproces in jouw organisatie te borgen en waar mogelijk te verbeteren. Wij bieden hiervoor verschillende diensten aan:

Vragen? Neem meteen contact met ons op via mv@medicijngebruik.nl.

Waarom advies of scholing van het IVM?

Je werkt met accurate en gedreven adviseurs die weten dat medicatieveiligheid een urgent probleem kan zijn: je krijgt praktische oplossingen aangedragen zodat je meteen resultaat ziet.

  • Je maakt gebruik van de ervaring en kennis over het verbeteren van de farmaceutische zorg die het IVM de afgelopen 20 jaar heeft opgebouwd.
  • Je weet zeker dat de adviezen die je krijgt gebaseerd zijn op de laatste ontwikkelingen en de geldende wet- en regelgeving. Het IVM treedt daartoe regelmatig in overleg met gezaghebbende organisaties op het gebied van medicatieveiligheid zoals de IGZ, KNMP, NHG, RIBW Alliantie, VGN, V&VN, Actiz en BTN.
  • Bij aanbestedingsprocedures voor farmaceutische zorg weten de adviseurs waar de knelpunten zitten en hoe je optimaal kunt besparen ten opzichte van jouw huidige contract.
  • Met de e-learningcursussen en nascholingen van het IVM verbetert het kennisniveau en houden de medewerkers de bekwaamheid op peil.
  • De nascholingen en e-learningcursussen van het IVM worden als goed tot zeer goed beoordeeld.

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze werkwijze, of weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Lees over de ervaringen van onze klanten in de rubriek 'klanten aan het woord'.

Contact