Informatiepagina

In het kort

Hoe krijg je grip op je medicatieproces?

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt actief toezicht op de medicatieveiligheid: worden de juiste geneesmiddelen voorgeschreven en is het medicatieproces veilig? Weet je hoe jouw organisatie ervoor staat? En hoe zorg je voor grip op het medicatieproces in jouw organisatie?


IVM biedt praktische oplossingen om de kwaliteit van het medicatieproces in jouw organisatie te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren.

Praktische oplossingen voor veilig medicijngebruik

Ervaren adviseurs beschikken over kennis en expertise om jou zo goed mogelijk te begeleiden. De adviezen die je krijgt zijn gebaseerd op de laatste ontwikkelingen en de geldende wet- en regelgeving. IVM treedt daartoe regelmatig in overleg met gezaghebbende organisaties op het gebied van medicatieveiligheid zoals de IGJ, KNMP, NHG, RIBW Alliantie, VGN, V&VN, Actiz en BTN.

Diensten die IVM aanbiedt:

Vragen? Neem meteen contact met ons op via mv@medicijngebruik.nl.

Waarom advies of scholing van het IVM?

Je werkt met accurate en gedreven adviseurs die weten dat medicatieveiligheid een urgent probleem kan zijn: je krijgt praktische oplossingen aangedragen zodat je meteen resultaat ziet.

  • Je maakt gebruik van de ervaring en kennis over het verbeteren van de farmaceutische zorg die het IVM de afgelopen 20 jaar heeft opgebouwd.
  • Je weet zeker dat de adviezen die je krijgt gebaseerd zijn op de laatste ontwikkelingen en de geldende wet- en regelgeving. Het IVM treedt daartoe regelmatig in overleg met gezaghebbende organisaties op het gebied van medicatieveiligheid zoals de IGJ, KNMP, NHG, RIBW Alliantie, VGN, V&VN, Actiz en BTN.
  • Bij aanbestedingsprocedures voor farmaceutische zorg weten de adviseurs waar de knelpunten zitten en hoe je optimaal kunt besparen ten opzichte van jouw huidige contract.
  • Met de e-learningcursussen en nascholingen van het IVM verbetert het kennisniveau en houden de medewerkers de bekwaamheid op peil.
  • De nascholingen en e-learningcursussen van het IVM worden als goed tot zeer goed beoordeeld.

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze werkwijze, of weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Lees over de ervaringen van onze klanten in de rubriek 'klanten aan het woord'.

Contact