Bijeenkomst

In het kort

Tijdens deze bijeenkomst komen actuele, praktische en beleidsmatige onderwerpen aan de orde. In de ochtend bespreken we de taken en rollen van aandachtsvelders en ‘s middags de concretisering van de BEM. Daarbij is ruim aandacht voor ‘hoe werkt dit in de praktijk?’

Voor wie

Beleidsmedewerkers, Coördinatoren opleidingen, Farmaceutisch coördinatoren, Kwaliteitsfunctionarissen, Managers zorg

In de sectoren

Ouderenzorg, Thuiszorg, Gehandicaptenzorg, GGZ en RIBW, Verpleeghuis

Duur

10.30 - 16.00 uur, lunch is inbegrepen

Groepsgrootte

30

Kosten

€ 165,00 (vrij van BTW)

Beschikbare data

woensdag 18 maart 2020, Utrecht, 10.30 - 16.00 uur Domstad

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we interactief actuele, praktische en beleidsmatige onderwerpen rondom medicijngebruik. Daarbij is ruim aandacht voor ‘hoe werkt dit in de praktijk?’ Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor jouw - praktische - vragen rondom het medicatieproces.

Informatie

Wil je samen met andere organisaties en IVM aan de slag met twee actuele thema’s in de zorg? Tijdens de ochtend gaan we aan de slag met het taken en ondersteuning van de aandachtsvelders medicatieveiligheid. Hoe zorg je ervoor dat ze goed toegerust zijn om hun rol in het team te vervullen? Kun je ze zelf audits laten uitvoeren en hoe motiveer je ze voor het enthousiasmeren van het team voor medicatieveiligheid?

Tijdens de middag bespreken we de toepassing van het instrument BEM- Beoordeling Eigen beheer Medicatie. Hierover worden ons nog geregeld vragen gesteld. Hoe concretiseer en implementeer je de BEM hulpmiddelen?

Wil je daarnaast met uw collega’s van zorginstellingen van gedachten wisselen over medicatieproces of scholing? Meld je dan nu aan!

Natuurlijk praten we u - zoals u gewend bent - bij over actuele zaken in de medicatieveiligheid. Daarbij is er ruim aandacht en tijd voor onderlinge uitwisseling. In de middag gaan we ook aan de slag met uw vragen, onduidelijkheden of knelpunten rondom het medicatieproces, daarvoor kunt u vooraf uw vragen inleveren via g.yocarini@medicijngebruik.nl

 

Resultaat

Tijdens de bijeenkomst hoor je meer over hoe de aandachtsvelders actiever te betrekken bij medicatieveiligheid. Daarnaast weet je hoe de BEM te implementeren in de organisatie.

Ook kun je met andere organisaties en met het IVM doorpraten over welke knelpunten in de praktijk spelen en welke creatieve oplossingen hiervoor zijn bedacht.

Wil je ook mee praten? Meld je dan aan voor deze workshop van het IVM. Er is plek voor ongeveer 30 personen, dus wees er snel bij!

Aanmelden

Wil je ook mee praten? Meld jezelf dan aan voor deze workshop van het IVM. Er is plek voor ongeveer 30 personen, dus wees er snel bij!

Bijzonderheden

Inschrijving is voor maximaal 2 personen per organisatie. Tijdens deze workshop ontvang je een lunch.

Contact