E-learning

In het kort

Met deze cursus vergroten apothekers- en doktersassistenten hun kennis over koorts, de oorzaken en hoe te handelen bij koorts. Ook leren ze hoe ze omgaan met koortsstuipen en alarmsignalen. De cursus gaat ook kort in op het medicamenteuze beleid. Zie Bijzonderheden voor Gratis inhoud, betaalde toets

Voor wie

Apothekersassistenten, Praktijkassistenten, doktersassistenten

In de sectoren

Huisartsenpraktijk, Openbare apotheek, Apotheekhoudende huisartsenpraktijk

Duur

1,5 uur

Accreditatie

KABIZ - Apothekersassistenten (NVFZ & Optima Farma):  1,5 punten

KABIZ - Doktersassistenten (CADD van de NVDA):  2 punten

CanMEDS-competenties

Vakinhoudelijk handelen: 80%

Professionaliteit en kwaliteit: 20%

Kosten

Gratis

Bijkomende kosten

De cursusinhoud is gratis. Wil je de eindtoets maken en accreditatiepunten krijgen? Dan bestel je in de cursus je toegang tot de eindtoets. Deze kost € 9,95 (incl. BTW). Zie ook Bijzonderheden.

Voeg toe aan winkelwagentje

E-learning Kinderen met koorts – Apothekers- en doktersassistenten

Gratis

Inhoud

Koorts komt regelmatig voor bij kinderen, vooral bij kinderen jonger dan 5 jaar. Dat kan ouders onzeker maken zodat ze met vragen naar de praktijk of de apotheek komen. Wat voor advies kun je dan het beste geven? Deze cursus geeft je handvatten voor het handelen bij kinderen met koorts, maar ook voor het handelen bij alarmsignalen en bij koortsstuipen De cursus gaat in op wat koorts is en wat mogelijke oorzaken van koorts zijn. Ook leer je wanneer het zinvol is een medicijn, zoals paracetamol, te adviseren.

Resultaat

Na deze e-learningcursus

Weet je:

  • wat koorts is
  • welke oorzaken er zijn van koorts
  • wat je wel en niet kunt doen bij koorts • wat een koortsstuip is
  • wanneer je een kind met koorts naar de huisarts moet verwijzen
  • wanneer paracetamol zinvol is bij een kind met koorts
  • wanneer een antibioticum zinvol is bij een kind met koorts

Ken je:

  • de alarmsignalen bij koorts

Kun je:

  • handelen bij een koortsstuip 

Bijzonderheden

Met de vouchercode krijg je gratis toegang tot alle inhoudelijke hoofdstukken van de cursus. Wil je accreditatiepunten halen? Na het doorlopen van de inhoudelijke hoofdstukken koop je voor € 9,95 (incl. BTW) toegang tot de eindtoets. Dat doe je in de cursus. Je hoeft dus niet apart naar de webshop. Je betaalt via IDeal en kunt daarna meteen de eindtoets maken.

Een cursusversie kan maar één keer in een account op onze leeromgeving geactiveerd worden. Na een revisie kun je een cursus wel opnieuw activeren. De structuur en inhoud is dan vernieuwd. Heb je deze cursus na september 2020 al een keer besteld en geactiveerd? Dan adviseren we je om een andere cursus te bestellen. Klik hier voor onze keuzehulp per sector.

Contact

Laatst gewijzigd op 9 november 2021