E-learning

In het kort

Deze cursus voor begeleiders, verzorgenden en verpleegkundigen bespreekt de belangrijkste medicijnen en -groepen bij psychische aandoeningen bij kinderen en jeugd. Die kennis helpt om op een verantwoorde manier problemen met medicatie te kunnen signaleren. Zie ook Bijzonderheden.

Voor wie

Agogisch en maatschappelijk medewerkers, Begeleiders, Verpleegkundigen, Verzorgenden

In de sectoren

Jeugdzorg

Duur

2 uur

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V:  2 punten

SKJ:  2 punten

CanMEDS-competenties

Vakinhoudelijk handelen: 60%

Communicatie: 20%

Samenwerking: 20%

Kosten

€ 22,95 (vrij van BTW)

Voeg toe aan winkelwagentje

E-learning Medicijngroepen jeugdzorg – Psychische aandoeningen

€ 22,95

Inhoud

Na het volgen van deze cursus heb je voldoende kennis van medicijnen en medicijngroepen bij psychische aandoeningen die kinderen en jongeren veel gebruiken. Hierdoor kun jij jouw cliënten met medicijnen bij psychische aandoeningen goed begeleiden.

In de cursus komen de medicijnen bij 4 veel voorkomende aandoeningen aan bod:

  • medicijnen bij ADHD
  • antidepressiva
  • antipsychotica
  • medicijnen bij angst en slaapstoornissen

Je leert over de praktische aandachtspunten, bijwerkingen en wisselwerkingen. Dit doe je niet alleen door te lezen, maar ook door filmpjes te bekijken en korte opdrachten uit te voeren. Wil je na het volgen van de cursus meer weten over het onderwerp? Dan geven we daarvoor suggesties. 

Resultaat

Na het volgen van deze cursus heb je voldoende kennis van medicijnen en medicijngroepen bij psychische aandoeningen die kinderen en jongeren veel gebruiken. Hierdoor kun je je cliënten met medicijnen bij psychische  aandoeningen goed begeleiden.

Na afronding van deze cursus kun je:

  • uitleggen waarom het handig is te weten in welke medicijngroep een medicijn hoort
  • veelvoorkomende medicijnen bij psychische aandoeningen indelen in de juiste medicijngroep
  • de 4 belangrijke aandachtspunten van medicijnen benoemen
  • benoemen wat de belangrijkste indicaties, gebruiksadviezen, bijwerkingen en wisselwerkingen zijn van elke medicijngroep.

Bijzonderheden

Deze cursus vormt samen met Basiskennis medicijngebruik jeugdzorg en Medicijngroepen jeugdzorg– Lichamelijke aandoeningen de basiskennis die je echt nodig hebt om op een verantwoorde manier medicatie te delen. De indeling van deze cursus is gebaseerd op de vier belangrijkste aandachtspunten bij medicatie: indicatie, gebruik, bijwerkingen, wisselwerkingen. 

Een cursusversie kan maar één keer in een account op onze leeromgeving geactiveerd worden. Na een revisie kun je een cursus wel opnieuw activeren. De structuur en inhoud is dan vernieuwd. Heb je deze cursus na oktober 2019 al een keer besteld en geactiveerd? Dan adviseren we je om een andere cursus te bestellen. Klik hier voor onze keuzehulp per sector.
 

Contact

Laatst gewijzigd op 9 november 2021