Online

In het kort

De nascholing Update Medicatiebeoordeling is de jaarlijkse terugkomdag voor apothekers en apotheekhoudende huisartsen die een opleiding medicatiebeoordeling gevolgd hebben. Centraal in de Update 2021/2022 staan astma, COPD, hartfalen, maagklachten en maagbescherming.

Voor wie

Apothekers, Apotheekhoudende huisartsen

In de sectoren

Huisartsenpraktijk, Openbare apotheek, Apotheekhoudende huisartsenpraktijk

Duur

3 x 2,5 uur

Groepsgrootte

Maximaal 9

Kosten

€ 335,00 (vrij van BTW)

Beschikbare data

1e sessie gr. 1 vrijdag 8 oktober 2021, Teams online 09.30 - 12.00 uur IVM

2e sessie gr. 1 vrijdag 15 oktober 2021, Teams online 09.30 - 12.00 uur IVM

3e sessie gr. 1 vrijdag 22 oktober 2021, Teams online 09.30 - 12.00 uur IVM

1e sessie gr. 2 woensdag 3 november 2021, Teams online 09.30 - 12.00 uur IVM

2e sessie gr. 2 woensdag 10 november 2021, Teams online 09.30 - 12.00 uur IVM

3e sessie gr. 2 woensdag 17 november 2021, Teams online 09.30 - 12.00 uur IVM

1e sessie gr. 3 woensdag 1 december 2021, Teams online 09.30 - 12.00 uur IVM

2e sessie gr. 3 woensdag 8 december 2021, Teams online 09.30 - 12.00 uur IVM

3e sessie gr. 3 woensdag 15 december 2021, Teams online 09.30 - 12.00 uur IVM

Deze nascholing is ook op locatie te volgen, de beschikbare data vind je op onze website.

Inhoud

Centraal tijdens de Update Medicatiebeoordeling staan de nieuwe ontwikkelingen in de standaarden en richtlijnen die van belang zijn bij het uitvoeren van medicatiebeoordelingen. Dit jaar staan we stil bij de nieuwe inzichten op het gebied van hartfalen, astma, COPD en maagklachten en maagbescherming. Bij elke aandoening bespreken we de (medicamenteuze) behandeling, maar ook het minderen en stoppen van geneesmiddelen en de behandeling in de palliatieve fase. Met deze actuele kennis ben je in staat je vaardigheden met betrekking tot medicatiebeoordeling nog verder aan te scherpen. En natuurlijk heb je tijdens deze bijeenkomsten ruim de gelegenheid je ervaringen uit te wisselen met je collega’s en casussen te bespreken.

Deze online Update Medicatiebeoordeling bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur via Microsoft Teams. De bijeenkomsten vinden plaats op een vaste dag in de week, 3 weken achter elkaar. Je neemt deel in een vaste groep van maximaal 9 cursisten, onder leiding van de IVM-docent. 

Met een abonnement op CME-Online kun je daarna een niet-verplichte herhalingstoets maken. Deze levert je 1 extra accreditatiepunt op.

Resultaat

Na afloop van de nascholing:

  • ken je de nieuwe richtlijnen op het gebied van de behandeling van maagklachten, hartfalen, astma en COPD
  • kan je adviseren over preventie van maagcomplicaties door geneesmiddelen
  • kan je adviseren over strategieën voor het minderen en stoppen van maagzuurremmers en inhalatiecorticosteroïden
  • kan je adviseren bij de palliatieve zorg voor patiënten met hartfalen of COPD
  • kan je adviseren over de inhalatorkeuze
  • kan je deze en andere kennis toepassen in een medicatiebeoordeling

Bijzonderheden

De inhoud is in de zomer van 2021 volledig vernieuwd.

Deze online Update Medicatiebeoordeling bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur via Microsoft Teams. De bijeenkomsten vinden plaats op een vaste dag in de week, 3 weken na elkaar. Je neemt deel in een vaste groep van maximaal 9 cursisten, onder leiding van de IVM-docent. 

De benodigde materialen ontvang je via een link in de bevestigingsmail vóór de eerste bijeenkomst. De gegevens om deel te kunnen nemen aan de online scholing ontvang je tijdig ook in deze bevestigingsmail. 

Naast online is deze Update ook beschikbaar als nascholing op locatie.

Ervaringen

Feedback van cursisten op eerdere versies van de Update Medicatiebeoordeling:

Leuke cursus, fijn om er op deze manier weer eens in te duiken.

Klassikaal is prima, maar deze opzet van 3 maal interactief vond ik ook prettig.

Contact

Laatst gewijzigd op 21 mei 2021