Online

In het kort

Deze online nascholing heeft dezelfde inhoud en accreditatie als de Update Medicatiebeoordeling 2020 - 2021 op locatie. In een vaste groep van 9 cursisten doorloop je de scholing in 3 interactieve bijeenkomsten van ieder 2,5 uur, verdeeld over 3 weken, onder leiding van de IVM-docent.

Voor wie

Apothekers, Apotheekhoudende huisartsen

In de sectoren

Apotheek, Apotheekhoudende huisartsenpraktijk

Duur

3 x 2,5 uur

Groepsgrootte

Maximaal 9

Accreditatie

ABC 1:  6 punten

KNMP:  6 punten

StiPCO:  6 punten

Kosten

€ 329,00 (vrij van BTW)

Beschikbare data

1e sessie gr. 1 dinsdag 19 januari 2021, Online 19.00 - 21.30 uur IVM

2e sessie gr. 1 dinsdag 26 januari 2021, Online 19.00 - 21.30 uur IVM

3e sessie gr. 1 dinsdag 2 februari 2021, Online 19.00 - 21.30 uur IVM

1e sessie gr. 2 donderdag 21 januari 2021, Online 19.00 - 21.30 uur IVM

2e sessie gr. 2 donderdag 28 januari 2021, Online 19.00 - 21.30 uur IVM

3e sessie gr. 2 donderdag 4 februari 2021, Online 19.00 - 21.30 uur IVM

1e sessie gr. 3 maandag 1 februari 2021, Online 09.30 - 12.00 uur IVM

2e sessie gr. 3 maandag 8 februari 2021, Online 09.30 - 12.00 uur IVM

3e sessie gr. 3 maandag 15 februari 2021, Online 09.30 - 12.00 uur IVM

2e sessie gr. 4 vrijdag 12 maart 2021, Online 09.30 - 12.00 uur IVM

1e sessie gr. 4 vrijdag 5 maart 2021, Online 09.30 - 12.00 uur IVM

3e sessie gr. 4 vrijdag 19 maart 2021, Online 09.30 - 12.00 uur IVM

Deze nascholing is ook op locatie te volgen, de beschikbare data vind je op onze website.

Inhoud

Centraal tijdens de online Update Medicatiebeoordeling staan de nieuwe ontwikkelingen in de standaarden en richtlijnen die van belang zijn bij het uitvoeren van medicatiebeoordelingen. Een belangrijk onderdeel dit jaar is de module Verantwoord minderen en stoppen van medicatie. Daarnaast komen dit jaar de herziene richtlijnen angina pectoris en pijn aan de orde. We besteden verder aandacht aan een tweetal kleine aandoeningen, namelijk angio-oedeem en urticaria. Met deze actuele kennis ben je in staat je vaardigheden met betrekking tot medicatiebeoordeling nog verder aan te scherpen. En natuurlijk heb je tijdens deze bijeenkomsten ruim de gelegenheid je ervaringen uit te wisselen met je collega’s en casussen te bespreken.

Deze online Update Medicatiebeoordeling bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur via Microsoft Teams of Zoom. De bijeenkomsten vinden plaats op een vaste dag in de week, 3 weken achter elkaar.  Je neemt deel in een vaste groep van maximaal 9 cursisten, onder leiding van de IVM-docent. 

Met een abonnement op CME-Online kun je daarna een niet-verplichte herhalingstoets maken. Deze levert je 1 extra accreditatiepunt op.

Resultaat

Na afloop van de nascholing:

  • Kun je huisartsen adviseren over verantwoord minderen en stoppen van medicatie
  • Kun je patiënten begeleiden bij het minderen en stoppen van medicatie
  • Ken je de nieuwste richtlijnen op het gebied van stabiele angina pectoris en pijn
  • Kun je adviseren bij de behandeling van pijn bij patiënten met kanker

Bijzonderheden

Deze online Update Medicatiebeoordeling bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur via Microsoft Teams. De bijeenkomsten vinden plaats op een vaste dag in de week, 3 weken na elkaar.  Je neemt deel in een vaste groep van maximaal 9 cursisten, onder leiding van de IVM-docent. 

De benodigde materialen ontvang je via een link in de bevestigingsmail vóór de eerste bijeenkomst. De gegevens om deel te kunnen nemen aan de online scholing ontvang je tijdig ook in deze bevestigingsmail. 

Ervaringen

Cursisten gaven de nascholing vorig jaar een 8,7!

Contact

Laatst gewijzigd op 4 december 2020