E-learning

In het kort

Begeleiders en andere zorgverleners in de jeugdzorg herhalen met deze Opfriscursus hun basiskennis over medicatie en -veiligheid. Aan de hand van verhalen van cliënten komen alle relevante onderwerpen aan bod.

Voor wie

Agogisch en maatschappelijk medewerkers, Begeleiders, Verpleegkundigen, Verzorgenden

In de sectoren

Jeugdzorg

Duur

2 uur

Accreditatie

SKJ:  2 punten

CanMEDS-competenties

Vakinhoudelijk handelen: 60%

Communicatie: 20%

Samenwerking: 20%

Kosten

€ 22,95 (vrij van BTW)

Voeg toe aan winkelwagentje

E-learning Opfriscursus 1 Medicijngebruik jeugdzorg

€ 22,95

Inhoud

Om medicatiekennis in de jeugdzorg op peil te houden is periodieke herhaling van belang. Letterlijke herhaling van een eerder gevolgde cursus is saai. Cursisten kunnen met deze opfriscursus hun kennis letterlijk opfrissen. Aan de hand van verhalen van cliënten komen alle relevante onderwerpen aan bod. Daarnaast is er extra aandacht voor het medicatieproces. De cursus sluit af met een digitale eindtoets. In deze cursus ga je na of je basiskennis over medicijngebruik nog voldoende is. Na het volgen van deze cursus is je basis medicijnkennis weer op peil. Hierdoor kun je je cliënten goed begeleiden bij hun medicijngebruik. Ook herken je gevaarlijke situaties en weet je hoe je in die situatie moet handelen.

Resultaat

Na afloop van de nascholing:

  • kun je de vier belangrijkste aandachtspunten van medicijnen benoemen
  • ken je de belangrijkste aandachtspunten van medicijnen die veel cliënten in de jeugdzorg gebruiken
  • ken je de belangrijkste aandachtspunten van een aantal veelvoorkomende toedieningsvormen
  • ken je de belangrijkste aandachtspunten voor een veilig medicijnproces
  • kun je betrouwbare en informatie over medicijnen opzoeken

Bijzonderheden

Deze opfriscursus is een vervolg op de e-learningcursussen Basiskennis medicijngebruik jeugdzorg en Medicijngroepen jeugdzorg – Lichamelijke aandoeningen en Medicijngroepen jeugdzorg – psychische aandoeningen. Ook sluit deze cursus aan op de e-learningcursussen Bijwerkingen en Medicatieveiligheid en de medicijnrol.

Een cursusversie kan maar één keer in een account op onze leeromgeving geactiveerd worden. Na een revisie kun je een cursus wel opnieuw activeren. De structuur en inhoud is dan vernieuwd. Heb je deze cursus na december 2019 al een keer besteld en geactiveerd? Dan adviseren we je om een andere cursus te bestellen. Klik hier voor onze keuzehulp per sector.

Ervaringen

Cursisten geven deze cursus gemiddeld een 7,5.

Contact

Laatst gewijzigd op 29 november 2021