E-learning

In het kort

Patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten adequaat behandelen op het gebied van cholesterolverlaging. Zie Bijzonderheden voor Gratis inhoud, betaalde toets.

Voor wie

Apothekers, Huisartsen, Praktijkondersteuners, Praktijkverpleegkundigen, Verpleegkundig specialisten, Apotheekhoudende huisartsen

In de sectoren

Huisartsenpraktijk, Apotheek

Duur

2 uur

Accreditatie

ABC 1:  15 punten

KNMP:  2 punten

NAPA:  2 punten

NVvPO:  2 punten

Register Verpleegkundig Specialisten:  2 punten

Register Zorgprofessionals :  2 punten

CanMEDS-competenties

Vakinhoudelijk handelen: 40%

Kennis en wetenschap: 20%

Professionaliteit en kwaliteit: 40%

Kosten

Gratis

Bijkomende kosten

De cursusinhoud is gratis. Wil je de eindtoets maken en accreditatiepunten krijgen? Dan bestel je in de cursus je toegang tot de eindtoets. Deze kost € 9,95 excl. BTW. Zie ook Bijzonderheden.

Voeg toe aan winkelwagentje

E-learning Medicamenteuze behandeling van hypercholesterolemie

Gratis

Inhoud

Deze  cursus brengt je op de hoogte van de medicamenteuze behandeling van een verhoogd cholesterolgehalte volgens de laatste inzichten. Aan bod komen welke patiënten voor behandeling in aanmerking komen en welke geneesmiddelen patiënten kunnen gebruiken om een verhoogd cholesterolgehalte te verlagen.

In Nederland overlijden jaarlijks 38.000 mensen aan hart- en vaatziekten. Ruim 1,6 miljoen mensen hebben een vorm van hart- en vaatziekten. Een verhoogd cholesterolgehalte is een belangrijke risicofactor voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.

Om het cholesterolgehalte te verlagen zijn de laatste jaren verschillende nieuwe geneesmiddelen op de markt gekomen. Ook is meer duidelijk geworden over de effectiviteit op harde eindpunten van deze middelen. Ten slotte is de NHG-Standaard Cardiovasculair risicomanagement in 2019 herzien.

Resultaat

Na het volgen van deze cursus heb je voldoende kennis om een patiënt met een verhoogd cholesterolgehalte adequaat te behandelen.

Na afronding van deze cursus kan je:

  • Bepalen of je een verhoogd cholesterolgehalte bij een patiënt moet behandelen met geneesmiddelen.
  • De streefwaarde voor het LDL-cholesterolgehalte bepalen.
  • De behandelstappen bij een verhoogd cholesterolgehalte toepassen.
  • De kenmerken van de belangrijkste cholesterolverlagende middelen noemen.

Bijzonderheden

Met de vouchercode krijg je gratis toegang tot alle inhoudelijke hoofdstukken van de cursus. Wil je accreditatiepunten halen? Na het doorlopen van de inhoudelijke hoofdstukken koop je voor € 9,95 (incl. BTW) toegang tot de eindtoets. Dat doe je in de cursus. Je hoeft dus niet apart naar de webshop. Je betaalt via IDeal en kunt daarna meteen de eindtoets maken.

Deze cursus is ontwikkeld als onderdeel van het programma Medicijnbalans (www.medicijnbalans.nl).

De meest actuele informatie is steeds te vinden op https://medicijnbalans.nl/medicijngroepen

De cursus gaat in op het behandelen van een verhoogd cholesterolgehalte. Het behandelen van andere risicofactoren, zoals een verhoogde bloeddruk of roken komen niet aan de orde.

Een cursusversie kan maar één keer in een account op onze leeromgeving geactiveerd worden. Na een revisie kun je een cursus wel opnieuw activeren. De structuur en inhoud is dan vernieuwd. Heb je deze cursus na december 2019 al een keer besteld en geactiveerd? Dan adviseren we je om een andere cursus te bestellen. Klik hier voor onze keuzehulp per sector.

Contact

Laatst gewijzigd op 15 juli 2021