E-learning

In het kort

Met de e-learningcursus 'Patiëntveiligheid' leren mondhygiënisten hoe zij de zorg voor hun patiënten in hun praktijk veiliger kunnen maken.

In de sectoren

1e, 2e en 3e lijns zorg

Duur

2 uur

Kosten

€ 21,95 (vrij van BTW)

Voeg toe aan winkelwagentje

E-learning Patiëntveiligheid Mondhygiënisten

€ 21,95

Inhoud

Natuurlijk streeft u er als mondhygiënist naar om veilige zorg te leveren. Toch kan het wel eens misgaan. Soms gaat het fout maar loopt een incident toch goed af en overkomt de patiënt niets. Er is alleen sprake van ongemak. Maar het kan ook ernstiger zijn. Dan lopen patiënten tijdelijk of blijvend lichamelijke of psychische schade op. In alle gevallen is het belangrijk dat u zich bewust bent van patiëntveiligheid en dat u zich inzet om incidenten of bijna-incidenten in de toekomst te voorkomen. Het doel van deze cursus is dat u zich bewust wordt van het belang van patiëntveiligheid in uw praktijk en van het melden van incidenten. U leert wat patiëntveiligheid is en welke mogelijkheden u heeft om de patiëntveiligheid in uw praktijk te verbeteren.

Resultaat

Na afronding van deze geaccrediteerde cursus weet u wat bedoeld wordt met de termen patiëntveiligheid, incident, bijna-incident en schade. U weet welke aspecten belangrijk zijn bij het incidenten melden. U kent het verschil tussen een persoonlijke benadering en een systeembenadering en u weet welke methoden en materialen u ter beschikking heeft om de patiëntveiligheid in uw praktijk te verbeteren. U kunt voorbeelden aandragen van incidenten of bijna-incidenten binnen uw eigen beroepsgroep.

Bijzonderheden

De cursus is door het IVM ontwikkeld in samenwerking met het landelijke NEO/LVG patiëntveiligheidsprogramma 'Zorg voor Veilig' en diverse beroepsorganisaties.

Lees voordat u gaat bestellen eerst de pagina Bestellen e-learningen.

 

Contact