E-learning

In het kort

Deze korte, ongeaccrediteerde en onafhankelijke cursus is voor zorgmedewerkers die vanaf januari gevaccineerd kunnen worden. Centraal staan de vragen over de vaccins en over de snelheid waarmee ze op de markt zijn gekomen. De cursus is gebaseerd op neutrale en wetenschappelijk bewezen argumenten. 

Voor wie

Agogisch en maatschappelijk medewerkers, Begeleiders, Verpleegkundigen, Verzorgenden, Wijkverpleegkundigen, Anders opgeleiden. werkzaam in de langdurige zorg

In de sectoren

Ziekenhuis, Ouderenzorg, Thuiszorg, RIBW's, Gehandicaptenzorg, GGZ en RIBW, Verpleeghuis, Jeugdzorg, Zorgboerderij

Duur

0,5 uur

Kosten

Gratis

Wil je de cursus volgen? Log dan in op onze leeromgeving https://nascholing.medicijngebruik.nl of maak er een eigen account aan. Na inloggen staat de cursus meteen voor je klaar.

IVM volgt al sinds het begin van de coronaperiode wat er gebeurt op het gebied van medicijnen en het coronavirus. Die kennis stellen we graag ter beschikking in de vorm van deze gratis, niet-geaccrediteerde e-learningcursus voor zorgmedewerkers. Zodat iedereen zich kan informeren over de vaccins en zich een mening kan vormen op basis van onafhankelijke, neutrale en wetenschappelijk bewezen argumenten. 

Inhoud

Deze korte, ongeaccrediteerde cursus voor medewerkers in de langdurige zorg gaat over coronavaccins. Waarschijnlijk komen jijzelf en jouw cliënten als één van de eersten in aanmerking voor vaccinatie tegen het coronavirus. Er zijn veel vragen over de vaccins. Bijvoorbeeld: zijn de vaccins die zo snel ontwikkeld zijn wel veilig? In deze cursus leer je meer over coronavaccins en vaccins in het algemeen. Ook leer je hoe je om kunt gaan met vragen van je cliënten. 

De cursus bestaat uit 5 hoofdstukken. Hoofdstuk 1 is heel kort. Je denkt daarin na over wat je zelf vindt van de coronavaccins. In hoofdstuk 2 krijg je informatie over vaccins in het algemeen en in hoofdstuk 3 over de coronavaccins. Het is handig om aantekeningen te maken van hoofdstuk 2 en 3. Want in hoofdstuk 4 ga je zelf met deze informatie aan de slag om veelgestelde vragen van jouw cliënten over de coronavaccins te beantwoorden. Tot slot denk je in hoofdstuk 5 nog een keer na over wat je zelf vindt van de coronavaccins. 

Resultaat

Na het volgen van deze cursus heb je voldoende kennis over vaccins in het algemeen en het coronavaccin in het specifiek, zodat je veelgestelde vragen over het coronavaccin kunt beantwoorden. 

Na afronding van deze cursus kun je

  • uitleggen waarom we vaccins gebruiken: in het algemeen en specifiek voor de coronavaccins
  • beschrijven hoe een vaccin werkt: in het algemeen en specifiek voor de coronavaccins
  • uitleggen hoe een vaccin wordt ontwikkeld: in het algemeen en specifiek voor de coronavaccins
  • veelgestelde vragen van je cliënten over de coronavaccins beantwoorden.

Bijzonderheden

Voor deze cursus hoef je geen voucher te bestellen. Je logt in in de leeromgeving van IVM (https://nascholing.medicijngebruik.nl) en kunt de cursus dan meteen volgen.

We kunnen de cursus ook leveren als LTI-koppeling voor je eigen LMS. Voor het leveren en testen van de koppeling brengen we € 300,- ex. BTW in rekening. Neem contact met ons op als je hier gebruik van wilt maken.

Contact

Laatst gewijzigd op 15 maart 2021