E-learning

In het kort

Verzorgenden, verpleegkundigen en andere zorgverleners in de ouderen- en thuiszorg herhalen basiskennis over medicatie en -veiligheid. Verhalen van cliënten schetsen alle relevante onderwerpen. Er is aandacht voor medicatieveiligheid in de praktijk, verantwoordelijkheden en medicijnen via sondes.

Voor wie

Verpleegkundigen, Verzorgenden

In de sectoren

Ouderenzorg, Thuiszorg

Duur

3 uur

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V:  3 punten

Kosten

€ 21,95 (vrij van BTW)

Voeg toe aan winkelwagentje

E-learning Opfrismodule 1 - medicijngebruik ouderenzorg

€ 21,95

Inhoud

Met deze cursus gaat u na of uw basiskennis en kennis van medicijngroepen in de ouderen- en thuiszorg nog voldoende is en leert u nieuwe, actuele ontwikkelingen op het gebied van medicijnen, medicatieveiligheid en sondes. Na het volgen van deze opfriscursus heeft u uw basis medicijnkennis weer op peil, zodat u het medicijngebruik van uw cliënten goed kunt begeleiden en veelvoorkomende fouten kunt voorkomen. U herkent gevaarlijke situaties en weet hoe u in die situaties moet handelen.

Resultaat

Na afronding van deze cursus kent u:

  • de belangrijkste aandachtspunten van een aantal veel gebruikte medicijnen bij mensen in de thuiszorg of in een verpleeghuis
  • het belang van zorgvuldig medicijngebruik
  • de eigen rol bij het zorgvuldig medicijngebruik van cliënten
  • enkele belangrijke aspecten van verantwoord medicijnbeheer

Bijzonderheden

De cursus sluit af met een digitale eindtoets.

Deze cursus is de gereviseerde versie van de cursus uit 2015 met dezelfde naam. Ongebruikte vouchers voor de oude versie geven nu rechtstreeks toegang tot de nieuwe versie. Cursisten die nog met de oude cursus bezig zijn, kunnen deze tot 1 april 2018 afmaken en hun accreditatiepunten bijgeschreven krijgen.

Cursisten die eerder de e-learningcursussen Basiskennis Medicijngebruik en Medicijngroepen, of vergelijkbare cursussen voor de ouderen- en thuiszorg, volgden, kunnen met deze cursus hun kennis opfrissen.

Ervaringen

86% van de cursisten vindt deze cursus 'heel goed' of 'goed' aansluiten op de praktijk.

Ze geven de cursus gemiddeld als rapportcijfer een 8,2.

Contact