E-learning

In het kort

Met deze cursus leren verzorgenden en verpleegkundigen in de ouderen- en thuiszorg de meest voorkomende medicijngroepen binnen de psychofarmaca en de relevante aandachtspunten. Cursisten geven deze cursus een 7,9.

Voor wie

Verpleegkundigen, Verzorgenden

In de sectoren

Ouderenzorg, Thuiszorg

Duur

2 uur

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V:  2 punten

Kosten

€ 21,95 (vrij van BTW)

Voeg toe aan winkelwagentje

E-learning Medicijngroepen ouderenzorg 2 - Psychofarmaca

€ 21,95

Inhoud

Voor een goede werking van medicijnen is het belangrijk dat de cliënt ze op een juiste wijze gebruikt. U kunt de cliënt daarbij helpen en daarmee een bijdrage leveren om fouten met medicijnen te voorkomen. U kunt dit echter alleen goed doen als u beschikt over kennis van medicijnen en het gebruik daarvan. Deze cursus bespreekt de medicijnen die cliënten in de ouderen- en thuiszorg bij psychische aandoeningen gebruiken: de psychofarmaca.

U leert welke groepen psychofarmaca er zijn, welke medicijnen binnen een bepaalde groep vallen, hoe ze werken, welke bijwerkingen ze hebben en wat eventuele bijzonderheden zijn. Besproken worden: slaapmiddelen, antidepressiva, medicatie bij angst, antipsychotica, medicatie bij stemmingsstoornissen, medicatie bij ADHD. Na afloop van de cursus weet u op welke signalen u moet letten en wat u kunt doen om het medicijngebruik van uw cliënten goed te laten verlopen.

Resultaat

Na afronding van de cursus kent u de meest voorkomende medicijngroepen binnen de psychofarmaca, weet u per medicijngroep wat de meest voorgeschreven medicijnen zijn en kent u de belangrijkste aandachtspunten van de medicijnen uit de verschillende groepen.

Bijzonderheden

Deze cursus sluit af met een eindtoets.

 

Ervaringen

Cursisten geven deze cursus gemiddeld een 7,9.

70,1% vindt de aansluiting op de praktijk 'goed' of 'zeer goed'.

Contact