E-learning

In het kort

Deze cursus voor huisartsen, verpleegkundig specialisten, praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen en apothekers bespreekt de verschillende medicamenteuze behandelmogelijkheden bij hartfalen.

Voor wie

Apothekers, Huisartsen, Praktijkondersteuners, Praktijkverpleegkundigen, Verpleegkundig specialisten

In de sectoren

Huisartsenpraktijk, Apotheek

Duur

2 uur

Accreditatie

ABC 1:  2 punten

CanMEDS-competenties

Vakinhoudelijk handelen: 60%

Kennis en wetenschap: 20%

Professionaliteit en kwaliteit: 20%

Kosten

Gratis

Bijkomende kosten

De cursusinhoud is gratis. Wil je de eindtoets maken en accreditatiepunten krijgen? Dan bestel je in de cursus je toegang tot de eindtoets. Deze kost € 9,95 (incl. BTW). Zie ook Bijzonderheden.

De nieuwe cursus 'SGLT2-remmers en sacubitril valsartan bij HFrEF' is verschenen. Voor Medicamenteuze behandeling bij hartfalen kun je accreditatiepunten halen tot:

  • Cluster 1: 19 oktober 2023
  • KNMP: 30 september 2022
  • V&V: 21 september 2022
  • Verpleegkundig specialisten: 21 september 2022

Inhoud

Er zijn verschillende types hartfalen: de behandeling van hartfalen volgens de NHG-Standaard Hartfalen (2021) hangt af van het type hartfalen. In deze cursus leer je de eigenschappen en aandachtspunten van de verschillende middelen bij hartfalen. Ook leer je meer over nieuwe middelen bij hartfalen. 

Resultaat

Na afronding van deze cursus kun je:
 

  • de belangrijkste aspecten van het medicamenteuze beleid bij hartfalen uit de NHG-Standaard Hartfalen (2021) benoemen.
  • de belangrijkste kenmerken van de middelen bij HFmrEF en HFrEF uit het stappenplan hartfalenmedicatie van de NHG-Standaard Hartfalen (2021) benoemen.
  • de belangrijkste kenmerken van de middelen bij HFmrEF en HFrEF buiten het stappenplan hartfalenmedicatie van de NHG-Standaard Hartfalen (2021) benoemen.

Bijzonderheden

Deze cursus gaat over de medicamenteuze behandeling van chronisch hartfalen, dus hartfalen dat geleidelijk is ontstaan. Met hartfalen bedoelen we chronisch hartfalen. De cursus gaat over de verschillende types hartfalen die er zijn en over de behandeling van chronisch hartfalen op basis van de diagnostische classificatie. De cursus gaat niet over de behandeling van acuut hartfalen.

Met de vouchercode krijg je gratis toegang tot alle inhoudelijke hoofdstukken van de cursus. Wil je accreditatiepunten halen? Na het doorlopen van de inhoudelijke hoofdstukken koop je voor € 9,95 (incl. BTW) toegang tot de eindtoets. Dat doe je in de cursus. Je hoeft dus niet apart naar de webshop. Je betaalt via iDEAL en kunt daarna meteen de eindtoets maken.

Je kunt een cursus maar één keer in onze leeromgeving activeren. Heb je deze cursus na oktober 2021 al eerder besteld en geactiveerd? Dan adviseren we je om een andere cursus te bestellen. 

Deze cursus is een product van het programma MedicijnBalans. Met dit programma stimuleert het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) de discussie over de meerwaarde van nieuwe geneesmiddelen. MedicijnBalans biedt feitelijke en actuele informatie over nieuwe geneesmiddelen voor zorgprofessionals. Het doel van het programma is bij te dragen aan een onderbouwde keuze van nieuwe geneesmiddelen en het stimuleren van doelmatig gebruik van nieuwe geneesmiddelen. De meest actuele informatie vind je steeds op www.medicijnbalans.nl.

Contact

Laatst gewijzigd op 27 juni 2022