E-learning

In het kort

Deze cursus voor (openbaar) apothekers behandelt de belangrijkste zaken rondom de toepassing van direct werkende orale anticoagulantia in de dagelijkse praktijk. Zie Bijzonderheden voor Gratis inhoud, betaalde toets.

Voor wie

Apothekers

In de sectoren

Openbare apotheek

Duur

3 uur

Accreditatie

KNMP:  3 punten

StiPCO:  1,5 punten

Kosten

Gratis

Bijkomende kosten

De cursusinhoud is gratis. Wil je de eindtoets maken en accreditatiepunten krijgen? Dan bestel je in de cursus je toegang tot de eindtoets. Deze kost € 9,95 (incl. BTW). Zie ook Bijzonderheden.

Voeg toe aan winkelwagentje

E-learning DOAC's in de eerste lijn - apothekers

Gratis

Abonneer op de nieuwsbrief CURE om geïnformeerd te worden over de beschikbaarheid van deze cursus.

Inhoud

In deze cursus maakt u kennis met de direct werkende orale anticoagulantia (DOAC's). De cursus geeft u inzicht in de toepassing van deze middelen in de praktijk. Onderwerpen die daarbij onder andere aan bod komen, zijn de indicaties, verschillen in dosering, dosisaanpassingen bij verminderde nierfunctie, interacties en contra-indicaties. De laatste drie hoofdstukken gaan met name in op de praktische kanten van deze nieuwe groep geneesmiddelen.

Resultaat

Na afronding van deze cursus:

  • heeft u inzicht in de stollingscascade en de aangrijpingspunten van de DOAC's
  • heeft u inzicht in de verschillen tussen vitamine K-antagonisten en DOAC's
  • heeft u kennis over belangrijke aspecten van DOAC's zoals de indicaties, het metabolisme, dosering, interacties en contra-indicaties
  • kent u de belangrijkste aandachtspunten uit de NHG-Standaarden Atriumfibrilleren (2013) en Diepe veneuze trombose en longembolie (2015) over het toepassen van DOAC's in de huisartsenpraktijk
  • heeft u praktische informatie over het gebruik van de DOAC's in de praktijk

Bijzonderheden

Gratis cursus met betaalde eindtoets

Met de vouchercode krijg je gratis toegang tot alle inhoudelijke hoofdstukken van de cursus. Wil je accreditatiepunten halen? Na het doorlopen van de inhoudelijke hoofdstukken koop je voor € 9,95 (incl. BTW) toegang tot de eindtoets. Dat doe je in de cursus. Je hoeft dus niet apart naar de webshop. Je betaalt via IDeal en kunt daarna meteen de eindtoets maken.

Deze cursus is een product van het programma MedicijnBalans. Met dit programma wil het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) de discussie over de meerwaarde van deze middelen voeren. MedicijnBalans biedt daarom feitelijke en actuele informatie en een interactief discussieplatform over nieuwe geneesmiddelen voor zorgprofessionals. Het doel van het programma is bij te dragen aan een onderbouwde keuze van nieuwe geneesmiddelen en het stimuleren van doelmatig gebruik van nieuwe geneesmiddelen.

De actuele ontwikkelingen op het gebied van DOAC's gaan zeer snel. Periodiek verwerken we deze ontwikkelingen in de e-learningcursus. Voor de meest actuele informatie over DOAC's kunt u terecht op de site van MedicijnBalans

Na het behalen van de eindtoets kunt u aanspraak maken op een financiële vergoeding via StipCO, het Stimuleringsprogramma Competentieontwikkeling Openbaar apothekers. Deze vergoeding betreft € 25,- per accreditatiepunt, met een maximum van € 1.000,- per jaar. Ga voor meer informatie naar: https://www.knmp.nl/professie/stipco.

Ervaringen

"Dit is een hele goede, grondige en diepgaande cursus, echt een aanrader! ", Apotheker Corine van der Loop, Bloemendaalse Apotheek

Cursisten geven de cursus gemiddeld een 8,0.

76% vindt de aansluiting van de cursus op de praktijk "heel goed" of "goed".

Contact