E-learning

In het kort

Verpleegkundigen en verzorgenden in thuis- en verpleeghuiszorg krijgen de benodigde kennis over gebruik van dementieremmers en psychofarmaca bij dementie. Daarmee kunnen ze ongewenste effecten van medicijngebruik tijdig signaleren en doorgeven aan de arts. Cursisten geven deze cursus een 8,0.

Voor wie

Verpleegkundigen, Verzorgenden, Wijkverpleegkundigen

In de sectoren

Ouderenzorg, Thuiszorg, Verpleeghuis

Duur

2,5 uur

Accreditatie

Kwaliteitsregister V&V:  3 punten

Kosten

€ 21,95 (vrij van BTW)

Voeg toe aan winkelwagentje

E-learning Medicijngroepen ouderenzorg 4 - Dementie

€ 21,95

Inhoud

Mensen met dementie gebruiken vaak medicijnen. Niet alleen middelen die de verschijnselen van dementie vertragen, maar ook psychofarmaca om onbegrepen gedrag - dat vaak met dementie gepaard gaat - te behandelen. Denk bijvoorbeeld aan angst, achterdocht, neerslachtigheid of lusteloosheid. Deze medicijnen geven vaak ongewenste effecten.

Als verzorgende/verpleegkundige voor mensen met dementie kunt u een belangrijke rol spelen door de gewenste en ongewenste effecten van medicatie te signaleren en door te geven aan de arts, zodat deze kan ingrijpen als het nodig is. Zowel artsen als mantelzorgers geven aan dat zij het signaleren door het verzorgend en verpleegkundig personeel erg belangrijk vinden. 

Resultaat

Na het volgen van deze cursus heeft u voldoende kennis van de medicijnen die cliënten bij dementie gebruiken om signalen van gewenste en ongewenste effecten tijdig op te merken en door te geven aan de behandelend arts. Hierdoor kunnen ongewenste situaties bij de cliënt sneller aangepakt worden waardoor de kwaliteit van leven van de cliënt verbetert.

Bijzonderheden

De cursus sluit af met een digitale eindtoets.

Ervaringen

''Een leuke e-learning die goed is afgebakend. Ook wordt er verwezen naar relevante sites. De toets bevat een goede vraagstelling en is duidelijk geformuleerd.''  - Zorgcentrum Aelsmeer

Cursisten geven deze cursus gemiddeld een 8,0.

84% vindt de aansluiting van de cursus op de praktijk "goed" of "zeer goed".

Contact