Bijeenkomst

In het kort

Tijdens deze bijeenkomst komen actuele, praktische en beleidsmatige onderwerpen aan de orde. Daarbij is ruim aandacht voor ‘hoe werkt dit in de praktijk?’ Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor uw - praktische - vragen rondom het medicatieproces.

Voor wie

Beleidsmedewerkers, Coördinatoren opleidingen, Kwaliteitsfunctionarissen

In de sectoren

Ouderenzorg, Thuiszorg, Gehandicaptenzorg, GGZ/RIBW, Verpleeghuis

Duur

10.30 - 16.00 uur, lunch is inbegrepen

Groepsgrootte

30

Kosten

€ 150,00 (vrij van BTW)

Beschikbare data

donderdag 14 maart 2019, Utrecht 10.30 - 16.00 uur

Inhoud

Natuurlijk praten we u - zoals u gewend bent – bij over actuele zaken in de medicatieveiligheid. Daarbij is er ruim aandacht en tijd voor onderlinge uitwisseling. In de middag gaan we aan de slag met uw vragen, onduidelijkheden of knelpunten rondom het medicatieproces, daarvoor kunt u vooraf uw vragen inleveren via g.yocarini@medicijngebruik.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe thema’s van de volgende Kennislunch?  Geef u dan op voor onze nieuwsbrief Care.

Kort verslag vorige Kennislunch:

''Betrek de cliënt en heb oog voor de zwakke plekken in je medicatieproces'', aldus specialistisch inspecteur IGJ Annelies Baars in haar presentatie tijdens de Kennislunch van 10 oktober. Voor een volle zaal gaf ze toelichting op het begin oktober gelanceerde IGJ Toetsingskader Medicatieveiligheid V&V. Deelnemers stelden vragen over het benodigde niveau van medewerkers voor het delen van medicatie. Daarbij is adequate scholing van groot belang om bekwaam en dus bevoegd te zijn én te blijven. Ook sprak men over hoe je inzicht houdt in de medicatieveiligheid op de locaties. Start intervisie onder aandachtsvelders en doe eigen en externe audits, is het devies.

Evelien Vaags van Sensire gaf uitleg over hoe zij elektronische toedienregistratie hebben geïmplementeerd. Breng eerst je ketenpartners in kaart en stem met hen af. Kies zo mogelijk één systeem per plaats en betrek ook de afdeling ICT vanaf de start, waren enkele van haar tips.  

Het IVM adviseert bij het verbeteren van uw medicatieproces en bij keuzes van EVS en toedienregistratie.

Resultaat

Tijdens de bijeenkomst hoort u meer over de IGJ toezichtskader medicatieveiligheid van twee  coördinerend specialistisch inspecteurs. En kunt u hen uw vragen stellen. U wordt bijgepraat over de praktische uitwerking van de elektronische toedienregistratie. Daarnaast kunt u met andere organisaties en met het IVM doorpraten over welke knelpunten in de praktijk spelen en welke creatieve oplossingen hiervoor zijn bedacht.

Wilt u ook mee praten? Meldt u zich dan aan voor deze workshop van het IVM. Er is plek voor ongeveer 30 personen, dus wees er snel bij!

Bijzonderheden

Inschrijving is voor maximaal 2 personen per organisatie.

Tijdens deze workshop ontvangt u een lunch. 

Contact