Bijeenkomst

In het kort

Tijdens deze bijeenkomst komen actuele, praktische en beleidsmatige onderwerpen aan de orde. Daarbij is ruim aandacht voor ‘hoe werkt dit in de praktijk?’ Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor jouw - praktische - vragen rondom het medicatieproces.

Voor wie

Beleidsmedewerkers, Coördinatoren opleidingen, Farmaceutisch coördinatoren, Kwaliteitsfunctionarissen, Managers zorg

In de sectoren

Ouderenzorg, Thuiszorg, Gehandicaptenzorg, GGZ en RIBW, Verpleeghuis

Duur

10.30 - 16.00 uur, lunch is inbegrepen

Groepsgrootte

30

Kosten

€ 165,00 (vrij van BTW)

Beschikbare data

donderdag 8 oktober 2020, Nieuwegein, 10.30 - 16.00 uur Meeting District Nieuwegein

Deze datum is bijna vol

Tijdens deze bijeenkomst gaan we  interactief met elkaar aan de slag met aansprekende en actuele thema’s.  De thema’s kondigen we aan via de nieuwsbrief Care. Heb je een voorstel voor een aansprekend onderwerp, meld je ons die dan via g.yocarini@ivm.nl?

Wil je  met je collega’s van zorginstellingen van gedachten wisselen over medicatieveiligheid- proces of scholing? Meld je dan nu aan!

Informatie

Het IVM organiseert sinds een paar jaar met veel succes twee keer per jaar thematische bijeenkomsten waar veel ruimte is voor kennis vergaren, uitwisselen en contacten leggen met andere zorgorganisaties.

Natuurlijk praten we je - zoals je van ons gewend bent – bij over actuele zaken in de medicatieveiligheid. Daarbij is er ruim aandacht en tijd voor onderlinge uitwisseling. In de middag gaan we tijdens het gebruikelijke consultancy-uurtje aan de slag met je vragen, onduidelijkheden of knelpunten rondom het medicatieproces. Daarvoor kun je vooraf je vragen inleveren via g.yocarini@ivm.nl.

 

 

Resultaat

Na de bijeenkomst heb je meer informatie over de besproken actuele thema’s in de medicatiezorg.

Aanmelden

Wil je ook mee praten? Meld jezelf dan aan voor deze workshop van het IVM. Er is plek voor ongeveer 30 personen, dus wees er snel bij!

Inschrijving is voor maximaal 2 personen per organisatie. Tijdens deze workshop ontvang je een lunch.

Programma 8 oktober 2020

Wil je samen met andere organisaties en IVM aan de slag met twee actuele thema’s in de zorg? Tijdens de ochtend gaan we aan de slag met het onderwerp 'taken en ondersteuning van de aandachtsvelders medicatieveiligheid'. Hoe zorg je ervoor dat ze goed toegerust zijn om hun rol in het team te vervullen? Kun je ze zelf audits laten uitvoeren en hoe motiveer je ze voor het enthousiasmeren van het team voor medicatieveiligheid?

Na de lunch bespreken we de toepassing van het instrument BEM- Beoordeling Eigen beheer Medicatie. Hierover worden ons nog geregeld vragen gesteld. Hoe concretiseer en implementeer je de BEM hulpmiddelen?

Contact

Laatst gewijzigd op 24 juni 2020