Informatiepagina

In het kort

IVM en de Initiatiefgroep Biosimilars Nederland (IBN) nodigen u uit voor een expert-meeting over insulines in de eerste lijn. 

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en de Initiatiefgroep Biosimilars Nederland (IBN) nodigen u graag uit voor een expertmeeting ‘Insulines in de eerste lijn’ op donderdagavond 11 juli. IVM en IBN organiseren deze discussiebijeenkomst in opdracht van het ministerie van VWS. Tijdens deze bijeenkomst zullen we met diverse vertegenwoordigers van artsen, praktijkondersteuners, patiënten, beleidsmakers en andere betrokkenen het gebruik van insulines in de eerste lijn bespreken. Tijdens deze bijeenkomst willen we inzicht krijgen in de redenen van zorgverleners in de eerste lijn om voor een bepaalde insuline te kiezen. Ook zullen we discussiëren over verschillende strategieën om doelmatig voorschrijven en inzetten van insulines te bevorderen. De bijeenkomst is een unieke kans om uw visie op het gebruik van insuline in de eerste lijn te delen met zorgverleners en beleidsmakers!

Programma

Op het programma staan in ieder geval de volgende onderwerpen:

  • NPH-insuline: kloof tussen richtlijn en praktijk?
  • Biosimilar insuline in de eerste lijn: waarom wel of niet?
  • Nieuwe insulines: toegevoegde waarde voor de patiënt in de eerste lijn?

Dr. Anton Franken (internist/endocrinoloog in het Isala Zwolle) en Marloes Dankers (apotheker namens IVM), zullen twee van de sprekers zijn die u meenemen in de overwegingen rondom het voorschrijven van insulines. Het definitieve programma volgt uiterlijk een week van tevoren.

Praktische gegevens

Datum: donderdag 11 juli.
Tijd: 17.30 uur inloop met soep en broodjes, inhoudelijk programma van 18.00 tot 20.30 uur.
Locatie: Instituut Verantwoord Medicijngebruik (Churchilllaan 11, 3527 GV, Utrecht). Een routebeschrijving is hier beschikbaar. Op de avond zelf kunt u een uitrijkaart voor de parkeergarage krijgen.
Opgeven aanwezigheid: via info@medicijngebruik.nl.

Kent u andere zorgverleners en/of beleidsmakers voor wie deze expertmeeting mogelijk interessant is? Laat het ons weten via info@medicijngebruik.nl.

Contact