Informatiepagina

Ben jij arts of apotheker en heb je ervaring met onderzoek? En wil je jouw bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit en de veiligheid van het medicijngebruik in de curatieve en langdurige zorg?

Dan komen we graag met je in gesprek!

Het IVM voert projecten uit voor de (semi)overheid, zorgverzekeraars en maatschappelijke fondsen. We zetten ons in voor het verbeteren van de kwaliteit, veiligheid en betaalbaarheid van het geneesmiddelengebruik in Nederland. We doen dat vanuit een neutrale positie, zonder winstoogmerk en op basis van onze expertise: inhoudelijke kennis over medicijnen en medicatieprocessen vertalen naar de praktijk. Daarbij onderscheiden we ons door de hoge kwaliteit van ons werk.  

Ben jij degene die ons team komt versterken?

We zoeken

Als adviseur-onderzoeker werk je mee aan IVM-projecten met een onderzoekscomponent. Dit kan onderzoek zijn met apotheekdata, enquêtes (bijvoorbeeld voor ons eigen Medicijnpanel), focusgroepen of interviews. Je denkt mee over een passende onderzoeksopzet bij opdrachten en voert zelfstandig onderzoek uit. Je analyseert en vertaalt de onderzoeksuitkomsten naar adviezen voor zorgprofessionals en beleidsmakers. Je hebt een medisch-farmaceutische achtergrond en weet hoe het Nederlandse zorgsysteem in elkaar zit. Je denkt graag mee over nieuwe projecten en hebt ervaring als projectleider of de ambitie om door te groeien tot projectleider.

We vragen

Je hebt een afgeronde opleiding geneeskunde of farmacie en minimaal 5 jaar werkervaring. Mogelijk ben je gepromoveerd. Je bent analytisch ingesteld en hebt uitstekende Nederlandse schrijfvaardigheid. Je hebt ervaring met kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden en vindt het leuk om onderzoeksuitkomsten in te zetten voor verbetering van de kwaliteit, veiligheid en betaalbaarheid van het medicijngebruik in Nederland. Je hebt bij voorkeur een relevant netwerk in de Nederlandse zorg en ervaring met het schrijven van project- of onderzoeksvoorstellen. Je hebt er plezier in je snel te verdiepen in nieuwe thema's, kunt daarin excelleren en bent gewend om zelfstandig te werken.

We bieden

  • Een interessante en afwisselende baan met doorgroeimogelijkheden op gebied van onderzoek, projectmanagement en acquisitie van nieuwe projecten.
  • Een dynamische en professionele werkomgeving.
  • Een informele en collegiale werksfeer.
  • Een platte organisatiestructuur met veel ruimte voor eigen initiatief.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 23 vakantiedagen bij fulltime aanstelling, pensioenopbouw, een telefoon-, internet- thuiswerk- en reiskostenvergoeding.
  • Een organisatie die zo is ingericht dat je vrijwel je volledige werkweek vanuit huis kunt werken.

De aanstelling

Wij bieden een aanstelling van 24-36 uur per week voor een periode van 1 jaar, met vooruitzicht op een verlenging van de aanstelling. Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring, minimaal € 3503,53 en maximaal € 5343,27 bruto per maand (schaal 11, op basis van een 36-urige werkweek) plus 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je tot 2 december 2022 sturen naar het Instituut Verantwoord Medicijngebruik, t.a.v. Marloes Dankers, manager projecten en overheid, info@ivm.nl. De eerste ronde gesprekken vindt plaats in de week van 12 december.

Meer informatie

Onze adviseurs hebben een medische, farmaceutische of organisatieachtergrond. Samen met het management en de collega’s in ondersteunende functies vormen zij het IVM-team van zo’n 50 medewerkers. Het IVM is een inclusieve organisatie en selecteert niet op waar je geboren bent, wat je gelooft, hoe je jezelf definieert, hoe oud je bent of van wie je houdt.

Meer informatie over het IVM vind je op onze website. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Marloes Dankers, 0888 800 459.

Acquisitie n.a.v. deze vacature stellen we niet op prijs.

Contact

Laatst gewijzigd op 11 november 2022