Informatiepagina

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) zoekt een

Adviseur communicatie & marketing (24 à 32 uur per week)

Het IVM voert projecten uit voor de (semi)overheid, zorgverzekeraars en maatschappelijke fondsen. Daarnaast bieden we nascholing en e-learning voor veel verschillende zorgprofessionals en adviseren we zorginstellingen. Dat doen we vanuit een onafhankelijke positie, zonder winstoogmerk en op basis van onze expertise: inhoudelijke kennis over medicijnen vertalen naar de praktijk. Alle IVM-activiteiten dragen bij aan onze missie: beter, veiliger en doelmatiger gebruik van geneesmiddelen in Nederland.

De functie

Met je collega adviseur communicatie & marketing zet je het IVM op de kaart. Als team verdelen jullie de taken en zijn jullie elkaars achterwacht. Je weet het imago, maar ook de toegevoegde waarde van programma’s, projecten, producten en diensten van het IVM goed naar buiten te profileren. Je kunt communicatielijnen uitzetten. Je doet dat actief, hands on, creatief, specifiek, gedegen, vernieuwend en verrassend. Onze websites, nieuwsbrieven, social media-accounts, congresondersteuning, jaarverslag, etc. zijn bij jou in goede handen. Naast het doorvoeren van inhoudelijke wijzigingen kun je adviseren bij de vernieuwing van onze websites. Je monitort de kanalen, evalueert resultaten en stuurt zo nodig bij. Je verzorgt de persvoorlichting en ondersteunt bij woordvoering. Uiteraard heb je een creatieve en foutloze pen voor het schrijven en redigeren van teksten, en weet je als vanzelfsprekend (sociale) media goed in te zetten voor het verspreiden daarvan. Je kunt je snel in moeilijke materie inwerken. Deze taken hebben zowel betrekking op corporate als projecten. 

Wij vragen

 • Minimaal hbo-niveau (opleiding marketing of communicatie)
 • Minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Doener én denker, maar toch vooral doener
 • Snelle, creatieve, accurate schrijfvaardigheid
 • Representatief, sociaal, open, betrouwbaar, initiatiefrijk, flexibel
 • Duikt in het diepe en heeft daar lol in
 • Affiniteit met het werk van het IVM.

Wij bieden

 • Een professionele werkomgeving
 • Een informele en collegiale werksfeer
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Flexibele werktijden
 • Mogelijkheid tot (deels) telewerken.

Aanstelling

 • Wij bieden een aanstelling van 24 à 32 uur per week voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid volgt verlenging van de aanstelling.
 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring, minimaal € 2.623,34 en maximaal € 3.546,17 bruto per maand (op basis van een 36-urige werkweek/schaal 8), exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.


Je sollicitatie met curriculum vitae kun je tot 22 oktober sturen naar het IVM, t.a.v. de heer R.J.W.M. Coolen van Brakel (directeur), contact@ivm.nl. De eerste gespreksronde is gepland op maandag 8 november.

Meer informatie

Onze adviseurs hebben een medische, farmaceutische of organisatieachtergrond. Samen met het management en de collega’s in ondersteunende functies vormen zij het IVM-team van zo’n 50 medewerkers. Onze opdrachtgevers bevinden zich in de publieke omgeving (bijvoorbeeld ministeries). Vanuit het zorgveld zijn zorgprofessionals, zorginstellingen, opleidingscoördinatoren en beleidsmedewerkers onze klanten. Het IVM is een inclusieve organisatie en selecteert niet op  waar je geboren bent, wat je gelooft, hoe je jezelf definieert, hoe oud je bent of van wie je houdt.

Meer informatie over het IVM vind je op onze website.


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Laatst gewijzigd op 29 september 2021