Nieuwsbrief IVM CARE, 4 juli 2018
Voor zorgprofessionals in de CARE.
Nieuws
Top 4 verbeterpunten voor toedienen medicatie
Het klaarzetten, aanreiken en toedienen van geneesmiddelen is een risicovol proces in zorgorganisaties. Een fout kan grote gevolgen hebben voor de cliënt. Lees hier de top 4 verbeterpunten!
Lees meer
nascholing
Meld u nu aan voor de Masterclass Medicatieveiligheid - meer dan regels en richtlijnen
Hoe organiseert u goede farmaceutische zorg binnen uw zorgorganisatie? Aan de hand van praktijkvoorbeelden leert u hoe het medicatiebeleid effectief te implementeren, rekening houdend met alle regels en richtlijnen. De bijeenkomst is beoordeeld met een 8 gemiddeld. Opmerkingen waren: 'Fijne uitwisseling met andere collega's van andere organisaties''Praktische scholing over het optimaliseren van het medicatieproces en aandacht voor medische hulpmiddelen'. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 11 september
Aanmelden
Nieuws
Test uw kennis over antipsychotica in de gehandicaptenzorg
Hebben uw medewerkers voldoende kennis over psychofarmaca? De inspectie ziet verbeterpunten in de randvoorwaarden, onder andere op het gebied van specifieke scholing over psychofarmaca. Wilt u uw eigen kennis over psychofarmaca testen, doe dan de kennisquiz!
Bekijken
nascholing
Medicatiebeoordeling voor AVG'ers
Voert u de verplichte jaarlijkse medicatiebeoordeling uit? Wilt u uw kennis opfrissen? Kom dan naar nascholing op 8 november 2018 voor AVG'ers en apothekers en leer hoe u vorm geeft aan periodieke medicatiebeoordeling bij uw cliënten.
Aanmelden
Nieuws
Delen of Deleten? Cannabis geneest kanker
Hasj, wiet en CBD-olie: op internet wemelt het van de verhalen dat het kanker zou genezen. Is dit fake nieuws of echt waar? Bekijk de video en kom erachter. 
Bekijken
Nieuws
Ouderen met thuiszorg gezocht voor testen MedGUIDE
Het IVM ontwikkelt samen met vier andere Europese landen een systeem waarmee ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. Kent u geïnteresseerde thuiswonende ouderen en wilt u als zorgorganisatie bijdragen aan internationaal onderzoek om de kwaliteit van leven van ouderen te verbeteren? 
Lees meer
nascholing
Nu ook voor GGZ-zorgverleners: nascholing ‘Geneesmiddelen in het verkeer’
Deze incompany nascholing is nu ook beschikbaar voor GGZ-organisaties. De wettelijke aspecten en de verplichting om de patiënt hierover te informeren leiden tot veel nieuwe informatie en interessante discussies tussen de deelnemers. Deze nascholingen worden met 8.2 goed beoordeeld. 
Lees meer
kennislunch
Kennislunch XL
Heeft u praktische vragen over het medicatieproces in uw organisatie? Tijdens deze kennislunch op 10 oktober praten we u bij over actuele zaken rondom medicatieveiligheid, waarbij er ruim aandacht en tijd is voor onderlinge uitwisseling.
Aanmelden
Nieuws
Past u de herziene BEM materialen en codes al toe?
Met enige regelmaat ontvangen we vragen over de toepassing van dit hulpmiddel. De werkwijze is stapsgewijs uitgewerkt in de gratis BEM materialen op onze website! 
Lees meer
vraag---antwoord
Ik moet door de familie uitgezette medicatie in een weekdoos geven, mag dat?
De vraag van deze maand is: Ik moet door de familie uitgezette medicatie in een weekdoos geven, mag dat? Bekijk het antwoord bij vraag 27.
Bekijken
' Vanaf 1 augustus kunnen geïmporteerde geneesmiddelen (om geneesmiddelentekorten op te vangen) worden vergoed '
Volg ons op twitter
@medicijngebruik
www.medicijngebruik.nl
info@ivm.nl
T: 0888 800 400