FTO-beoordeling

In het kort

Functioneert je FTO-groep aantoonbaar op niveau 4? Dan vraag je hiermee een FTO-beoordeling aan over de kalenderjaren 2019 en 2020.

Voor wie

Apothekers, Huisartsen

In de sectoren

Huisartsenpraktijk, Apotheek

Kosten

€ 1.950,00 (exclusief 21% BTW)

Voeg toe aan winkelwagentje

FTO-beoordeling DFZ - FTO-beoordeling niveau 4 (tweejaarlijks)

€ 1.950,00

Inhoud

Met ingang van 2017 gelden bij De Friesland Zorgverzekeraar nieuwe beoordelingsregels voor FTO-groepen die aantoonbaar minimaal 2 aaneengesloten jaren op niveau 4 hebben gefunctioneerd:

  • de FTO-beoordeling vindt plaats per kalenderjaar en niet meer per schooljaar
  • FTO-groepen die aantoonbaar minimaal 2 jaar op niveau 4 hebben gefunctioneerd, hoeven nog maar 1x per 2 jaar een beoordeling uit te laten voeren.

Voor deze FTO-beoordeling zijn de verslagen nodig van minimaal 12 FTO-bijeenkomsten, gehouden in de periode januari 2020 - december 2021. Per FTO-bijeenkomst lever je ook de agenda, jaarplanning, prescriptiecijfers en presentielijsten aan.

Gebruik je HAWeb met je FTO-groep? En staan alle documenten van je FTO’s in HAWeb? Je kunt IVM een gastaccount geven voor deze groep, dan hoef je de documenten niet meer apart aan te leveren. Wij halen ze uit HAWeb en nemen contact met je op als iets ontbreekt.

Het IVM beoordeelt het FTO-niveau aan de hand van de indicatoren voor het FTO zoals vermeld in het handboek FTO. Hier staat ook in beschreven wat de criteria voor niveau 4 inhouden. Het handboek kunt je gratis downloaden op deze site.

Voldoet je FTO-groep sinds minimaal 2 jaar aantoonbaar aan de criteria voor niveau 4 én organiseer je minimaal 3x per jaar een DTO? Vraag dan een tweejaarlijkse FTO-/DTO-beoordeling aan. Deze bestel je hier.

Voldoet je FTO-groep niet aan de voorwaarden voor een tweejaarlijkse beoordeling? Vraag dan een jaarlijkse beoordeling aan. Deze bestel je hier.

Contact

Laatst gewijzigd op 28 juni 2022

Gerelateerd aan DFZ - FTO-beoordeling niveau 4 (tweejaarlijks)

FTO-beoordeling